Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

U časnom samostanu Reda...

Gdje su i što rade (22)


Uskoplje.blog.hr želi biti, između ostalog, i svojevrsno virtualno okupljalište Uskopljana, pa, u tom smislu, povremeno donosim i raznovrsne informacije o Uskopljanima koji žive izvan Uskoplja. Dakako, ne odvija se to ni po kakvu sustavu, već, jednostavno onako kako na informacije o Uskopljanima sam nailazim.
Danas podsjećam na jednog istaknutog franjevca...

Kada bi se (a to je bilo potrebno upriličiti već davno) organizirao susret duhovnih zvanja Uskoplja, onakav kakve već dugo organiziraju i puno manje i duhovnim zvanjima od Uskoplja znatno siromašnije sredine, jedan od rijetkih koji bi na rečeni susret došao s mora i sa sobom, pod Radušu i Vranicu donio dašak "maslina i soli" bio bi fra Tomislav Ćurić.
Ovaj franjevac podrijetlom iz Voljica zaređen je 1976. godine (i prema tome, iduće godine slavit će 30. obljetnicu svećeništva) i od tada je član Franjevačke provincije Svetoga Jeronima u Dalmaciji i Istri. Trenutno u upravi Provincije obavlja odgovornu službu tajnika i nalazi se u zadarskom samostanu sv Frane, "časnom samostanu Reda", koji je osnovan još za života sv Franje, a po predaji i u izravnoj vezi s njim.
Fra Tomislav danas slavi rođendan. Pedesetšesti.

Post je objavljen 14.11.2005. u 08:30 sati.