Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sickofitall

Marketing

Prague at night + Exploited ZGB

np Napalm Death - Scum

Prag. Već peti, šesti posjet ovom čarobnom gradu u zadnjih nekoliko godina. Ima nešto zavodljivo u njegovom bitku, njegovim ulicama, arhitekturi, a i pivnicama, ha. Prag noću je posebno dojmljiv, kada se visoka svijetla grada obruše na konture magičnih građevina, onih meni osobito dragih – gotičkih.







No, uvijek je zanimljivo se nanovo uputiti 'Karlovim putem' od Trga, kalama ka Mostu, prema Gradu, i usput pogledati što ima noviteta na tržištu T-shirt majci u nebrojenim suvenir shopovima, i, naravno, jeli se pojavio koji novi proizvođač absintha na češkom tržištu koje još uvijek ubire značajan prihod na ovom alkoholnom piću zbog prohibicije u ostalim europskim, pa i svjetskim državama.
















Pivnice poput ove u Novom dijelu starog grada nude sigurno najbolja piva koja čovjek može probati, prvotno iz razloga što je apsolutno 'friško' i nefiltrirano gusto, a i dodatno zadovoljstvo pruža mogućnost promatranja 'meštra' na djelu.



Na povratku sam ipak stigao svratiti na Exploited u Zagreb. Zvone i ja smo se zaputili na slijepo pred Boogaloo, ne znajući ima li karata uopće. Stigavši, rekli su nam da su karte rasprodane već četiri dana ranije što se ispostavilo netočno, jer su se uredno 'valjale' na desku pred samim ulazom. Motusi su pržili kada smo upali i bili su dobri kao inače, naravno! Švabe nakon njih su bile malo dosadne, međutim, sve su nadoknadili headlineri, s doslovno provedenim sloganom s najavnih plakata i karte - 'Anarchy and Chaos'!. Naime, prvih par pjesama je pratio nemoguće širok obujam pogo plesa na parteru, te padanje lijevih razglasnih kutija po ekipi ispod. Nakon toga su se rušili ljudi koje je trebalo izvlačiti na binu i nositi iza, a pri kraju je popustila i zaštitna ograda koje je morala također biti uklonjena. Total Chaos, doslovno.




Post je objavljen 13.11.2005. u 18:22 sati.