Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/damage

Marketing

cradle of filth

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Sve je počelo u ljeto 1991. godine, kada je Cradle of Filth formiran u zemlji Suffolk, Engleska. Originalni članovi su bili: Daniel Davey (vokali), John Richard (bas), Darren (bubnjevi), Paul Ryan (gitara). Suffolk je regija u kojoj je istraživao u 17. stoljeću samozvani pronalazač vještica Mathew Hopkins, a on je 1645. godine napravio 68 pogubljenja. Taj dio zemlje se još uvijek zove vještičina zemlja. Skoro svi članovi Cradle of Filth žive (živjeli su) u selu Hadley gdje je Hopkins jednom ostao, a samo 10 km dalje je Lavinum, mjesto u kojem su osuđene "vještice" spaljivane.
U siječnju 1992. godine Cradle of Filth izdaje svoj prvi demo koji se zove Invoking the Unclean sa novim gitaristom Robin Eaglestoneom. Demo nije bio baš uspješan. Njihov zvuk onda je bio death metal, najpopularniji metal žanr tih vremena. Nakon izdavanja demoa Robin izlazi iz benda. Kasnije izlazi novi demo Black Goddess Rises koji je snimljen na kazeti. Kasnije u '92 izdali su još jedan demo Orgiastic Pleasures i ovaj je, napokon, dobro primljen. Malo kasnije nezavisna kuća Tombstone records pokazuje interes za bend, ali nakon nekakvih prepucavanja Cradle of Filth nije uspio potpisati za tu malu kuću. Kao posljedica ovoga John odlazi iz benda da bi završio fakultet. Robin se vraća u bend, ali ovaj put da svira bas. Drugu gitaru je počeo svirati Paul Allender, a za klavijature je sjeo Benjamin Ryan.
Na kraju '92 izdaju još jedan demo - Total Fucking Darkness. Dani je opisao ovaj demo kao jedini važan demo kojeg su napravili. Nakon njega prvi znakovi sviranja black metala dolaze na vidjelo. Ovaj demo je dobio kultni status među podzemljem black metala. Malo kasnije Darren je zamijenjen sa Nicholas Barkerom a ubrzo se i vraća Allender u postavu. Kasnije su napokon napravili ugovor sa Cacophonous recordsom. 1994. godine izdali su svoj prvi album The Principle of Evil Made Flesh. Ovaj album je bio vrlo uspješan (30.000 - 32.000 prodatih kopija), i odmah nakon njega Credle of Filth je prepoznat kao jedan od najboljih, najoriginalnijih black metal bendova na svijetu. S tog albuma su skinute stvari The Principle of Evil Made Flesh, The Forest Whispers My Name, te Summer Dyng Fast. Kasnije Credle of Filth ima velike probleme sa postavom, ne po prvi put, ali sigurno ne i po zadnji. Braća Ryan i Paul Allender su otišli iz benda. Priče da će se bend ubrzo raspasti bile su sve češće. Nakon svih tih problema dobili su novog gitaristu - Stuarta, i novog klavijaturistu Damiena. U 19'96. godini, kako bi završili ugovor sa Cacophonous recordsom izdali su Vempire …. EP na kojem je gostovao gitarist iz December Moona Stuart. Taj EP je jako obećavao dobar materijal za novi, očekivani album Dusk…and her embrace, iako je neki materijal bio predobar za Cacophonous records. Počeli su veliki problemi oko diskografske kuće u vezi novca i ostalih stvari. Kada su završili probleme sa Cacophonous recordsom potpisali su za Music for the nations i napravili veliko remek-dijelo zvano Dusk…and her embrace. Gian Pyres pridružio se CoFu na ovom albumu. Sada postoje tri verzije ovog albuma uključujući i nepoznati Coffin box limited edition.
1997. godina bila je bez sumnje najuspješnija godina CoFa iako je bend napustio klavijaturista Damien. Cradle of Filth je svirao Dynamo Open Air u Nizozemskoj i na Milwaukee Metal Festu u SAD. 1998. godine, sa novim klavijsturistom Lecterom (ex. Anathema, Ship of Fools) Cradle of Filth izdaju svoj četvrti album Cruelty and the Beast. Da bi podržali album Credle of Filth su počeli raditi velike turneje. Bend je također izdao i bonus izdanje Cruelty and the Beast u obliku križa, koji je bio zabranjen u nekim zemljama zbog unutrašnjih slika benda. On uključuje obrade Sodomy and Lust (Sodom), Black Metal (Venom) i Halloweed be thy Name (Iron Maiden), plus nova verzija Lustmord and Wargasam i techno remix (!!!?!!?!!?.. wtf????????:) nazvan Twisted Further Nails.
Rane 1999. godine, bubnjar Nicholas otišao je iz benda zbog muzičkih razloga. Izgleda da je sve počelo zbog toga što je zvuk bubnjeva prema njegovom mišljenju bio prejadan. Bio je u pravu, jer bubnjevi na Cruelty and the Beast zvuče kao sr*nje. Nick je bio zamijenjen sa Was Sarginsonom (ex. The Blood Divine, Extreme Noise Terror, Deinonechus, December Moon), koji je bio bubnjar Cradle of Filtha u ranim počecima. Was je brzo bio zamijenjen sa Dave Hirschheimer (ex Infestation), koji je opet bio zamijenjen sa Adrian Erlandsson-om (ex - At the Gates / The Haunted ). Onda je bend izdao njihov prvi spot, From the Cradle to Enslave. Ovaj video, režiran od strane Alexa Chandona, postao je najkrvaviji video koji je ikad napravljen. Cenzurirana verzija je isto bila izdana zbog diskografske kuće, ali bend kaže da je ona sr*nje.
30.08.1999. godine, izdali su svoj prvi kućni video PanDaemonAeon koji je uključuje dvije verzije spota, dokumentarac o snimanju spota i koncert. Prije izlaska albuma iz benda izlazi gitarist Stuart. U novembru bend je izdao dugo očekivani From the Cradle to Enslave EP, koji uključuje 6 pjesama, uključujući dvije obrade (Anathema, Misfits), techno remix, novu verziju Funeral in Carpathia, novu pijesmu Of Dark, Blood, and Fucking i glavnu traku From the Cradle to Enslave. Sljedeći album je bio Midian, po nekima najbolji album, izašao je 2000. Prije njega je iz benda izašao kalvijaturist Lecter i došao novi koji se zove Mark Newby Robson, a njega je zamijenio još bolji Martin Powell. Na njemu se nalazi poznata pjesma Her Ghost in the Fog i Lord Abortion. Album je postao remek-dijelo i još jednom odbacio bend u vrhunac black metala.
2001. godine iz benda izlazi basista Robin a dolazi Dave Pybus, te zbog toga za sljedeći album bend nije imao mnogo vremena, pa je na njega stavljeno 3 pjesme s prvog albuma i obrada No Time to Cry (Sisters of Mercy). Na ovom albumu je i hit singl Born in a Burial Gown. Album je propraćen i velikom turnejom. Sljedeće dvije godine bend se odmarao i izdao best kompilaciju Lovecraft Witch Hearts i album uživo Live Bait for the Dead. Nakon tog albuma iz benda izlazi gitarist Gian i bend nastavlja svirati sa jednim gitaristom. Sada je izašao album Damnation and a Day koji dobro uletio na top ljestvice i dobar singl Babylon a.d.


Post je objavljen 12.11.2005. u 21:58 sati.