Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/venicequeen69

Marketing

Što se ne smije unositi u zrakoplov

U ručnoj prtljazi, prilikom ulaska u zrakoplov, zabranjeno je nositi:

Pištolje, vatreno oružje i oružje
- (pištolji, revolveri, rafalne puške, sačmarice), replike ili imitacije vatrenog oružja, sastavni dijelovi vatrenog oružja (isključujući optičke i nišanske sprave), zračni pištolji, puške i sačmarice, pištolji za označavanje starta, igračke u obliku oružja, pištolji za čavle i zakovice, pištolji s kugličnim ležajevima, samostreli, lukovi, katapulti, osti i harpuni, sredstva za humano uspavljivanje životinja, naprave za omamljivanje (balistički upravljano energetsko oružje, elektro šokeri), upaljači u obliku vatrenog oružja

Image Hosted by ImageShack.us

Oružje s oštricom ili sjekačem i oštre predmete
– šiljati predmeti ili predmeti s oštricom s kojima se može nanijeti ozljeda, uključujući: sjekire i sjekirice, strijele i pikada, dereze, harpuni i koplja, sjekirice i oštrice za led, klizaljke, noževi s kočnim mehanizmom ili skakavci bilo koje dužine oštrice, noževi (uključujući ceremonijalne noževe), s oštricama dužine veće od 6 cm, napravljeni od metala ili bilo kojeg drugog materijala dovoljno čvrstog da može poslužiti kao oružje, kuke za meso, mačete, žileti s otvorenom oštricom (uključujući žilete za jednokratnu upotrebu i sigurne žilete s oštricama zatvorenim u kućište), sablje, mačevi i floreti, skalpeli, škare s oštricom dužom od 5 cm, skijaški štapovi i štapovi za hodanje i planinarenje, bacajuće zvijezde, obrtnički alat koji ima potencijal da se iskoristi kao šiljato ili narubljeno oružje, npr. bušilice i dijelovi bušilice, rezači za kutije, različiti noževi, sve vrste pila, odvijači, željezne poluge, čekići, kliješta, odbijači, škripac, let lampe i dr.

Tupe predmete
– bilo kakav tupi predmet pogodan za uzrokovanje ozljeda, uključujući palice za bejzbol i softball, palice i toljage, krute ili fleksibilne predmete, npr. pendreci, palice za kriket, štapovi za golf, palice za hokej, štapovi za lacross, vesla, skateboard, štapovi za biljar, snooker i pool, ribički štapovi, oprema za borilačke sportove, npr. metalni bokseri, toljage, olovne cijevi, lančarke i dr.

Eksplozive i zapaljive supstance
– bilo kakva eksplozivna ili visoko zapaljiva supstanca koja predstavlja rizik za zdravlje putnika i posade ili sigurnost zrakoplova ili imovine, uključujući streljivo, eksplozivne upaljače, detonatore i osigurače, eksplozivi i eksplozivne naprave, replika ili imitacija eksplozivne tvari ili naprave, mine i druga eksplozivna vojna sredstva, granate svih tipova, plin i plinski kontejneri (butan, propan, acetilen, kisik – u velikoj količini), vatrometne rakete, rakete u bilo kakvoj formi i ostala pirotehnika (uključujući žabice i igračke upaljače), ne sigurnosne šibice, kanistri ili patrone za stvaranje plina, zapaljivo tekuće gorivo, npr. petrol/benzin, dizel, tekućina za upaljače, alkohol, etanol, boja u spreju, terpentin i razrjeđivači boje, alkoholne tekućine s udjelom alkohola većim od 70 posto.

Kemijske i otrovne supstance
– bilo kakva kemijska ili otrovna supstanca koja predstavlja rizik za zdravlje putnika i posade ili sigurnosti zrakoplova ili imovine, uključujući kiseline i alkalije, npr. akumulatore, korozivne ili izbjeljujuće supstance (npr. živa, klor), sprejevi za omamljivanje (npr. suzavci, kihavci), radioaktivni materijal (npr. medicinski ili trgovački izotopi), otrovi, zarazni ili biološki opasni materijali (npr. zaražena krv, bakterije i virusi), tvari koje imaju sposobnost spontanog samozapaljenja ili izgaranja, aparati za gašenje požara.

Image Hosted by ImageShack.us

Mislila sam komentirati svako pojedino, ali jednostavno, mislim da stvarno nema potrebe!!! Ne znam kak drugima, al meni je ovo bilo fakat smiješno za pročitat! Znam od rođenja that there is sth wrong with me! :)))))))))))))))))))))))


Post je objavljen 11.11.2005. u 20:14 sati.