Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/larchtreeparty

Marketing

Sprovod, part I

Sa žoharima kao što je (bio) ovaj, tko treba pauke, bogomoljke i ždralove...

A Bug's Life





Dio I – Lijepljenje osmrtnica
Osobno sam nadzirao lijepljenje osmrtnica po strateškim punktovima diljem Zagreba kako bi svi zainteresirani mogli prisustvovati ovom uistinu velikom ispraćaju. Broj posjetitelja, ne računajući užu rodbinu i mene, procjenjuje se na oko 1000 bilijuna, što naveliko nadmašuje najveći sprovod prošlog stoljeća – Titov.

Lijepljenje osmrtnica

Dio II – Balzamiranje, mumificiranje i ostale životinje
Renova posljednja želja bila je da ga pokopamo na vikinški način...
No, ja nisam sentimentalan čovjek pa sam to odlučio zanemariti i mumificirati ga. Mislim da je tako najbolje... za mene.
Postupak mumifikacije je vrlo složen, ali moje vrsno poznavanje ljudske anatomije trebalo bi biti od pomoći.
Krenimo otpočetka:
Korak 1. – Vađenje preminulog iz moje guzice pomoću pincete. Vađenje njegovih organa pomoću male pincete, igle i škarica za nokte. Iznimno zajeban posao, malo sam mu dekonstruirao anatomske karakteristike – neće biti lijepi leš, al' jebiga – nije baš bio nešto ni živ.

Izguzice

Korak 2. – Umakanje pokojnika u mirodije (korišten je divlji jasmin i ruža) i balzamiranje voskom. Strpljivost i dobar želudac su glavni u ovom dijelu obreda – pokojnik u kontaktu s vrućim voskom počinje trzati nožice i ticala, naravno isključivo zbog podraživanja njegovih primitivnih osjetila. Ili to il' je živ. Jebem se u usta ako je...
U svakom slučaju, dok sam bio gotov s ovim, nije više bio nimalo živahan.


 Balzamisanje I

Balzamiranje II

Korak 3. – Umatanje pokojnika u posmrtne plahte. Koristio sam samo najbolje od jeftinih zavoja iz Hospitalije. Sve bih učinio za mog malog Rena!

Zamatanje I

Zamatanje II

Zamatanje III

Zamatanje IV

Zamatanje V

Korak 4. – Ukapanje umrlog u minijaturnu grobnicu načinjenu posebno za ovu priliku. Platio sam najvrsnije arhitekte iz svih zemalja kojima ću vladati da izrade vječno prebivalište Renove duše. Ren je utrljan u čistu nerafiniranu sol, stavljen mu je novčić na čelo i ovdje će čeka čitavu noć da mu duša bude izvagana i da, ukoliko se pokaže dostojnom, ode u Valhallu.

Grobnica I

Grobnica II

Grobnica III

Grobnica IV

Tijelo će biti propisno kremirano i ukopano na posebno mjesto idući dan.

NASTAVK SLIJEDI... STAY TUNED!


Cpt. Black Adder
Wheeping Adder



Post je objavljen 11.11.2005. u 01:53 sati.