Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Nemam ništa protiv dugih cijevi ili Kako je Premijer dokazao da je seljo

Ka prvo, da se razumimo – a ko bi normalan i bija protiv dugih cijevi! Jel´tako Ingrid? Duga cijev glavu čuva, jel´tako - i šta duža to bolje, po glavu mislim, valjda. I kad je jučer u Saboru najseksi političarka u Rvata, naša lijepa Ingrid (ma vid´molin te slućajnosti) izrekla ovu pametnu, u tom visokom domu prvo zavlada muk. To je našin dičnim zastupnicima trebao tren-dva da in dođe do, khm, glave. A kad in je došlo, e onda se prolomi opći grohot. En ti muškarčina! Sve mačo do mača, a zar nije tako? A di si vidija pravu muškarčinu da se ne naruga od srca, i onako od srca iskelji, aj bogati! Nisi muško ako nisi Anto, ili barem ko Anto. E, ali baš u ton trenu, ona kamera šta je uvik tamo di ne triba vrag jon sriću odnija, pribaci sliku ne na Anta pl.od Madraca već na - muškarčinu Numero Uno. I sad bi čovik reka, ma to će On, onako kulturan, onako europskog štiha, ma to će on dovest u red, ma diće On propustit glumit kavalira aj bogati i ne zaštitit od poruge uvaženu zastupnicu.

E, možda bi čovik i reka, ali čovik zaboravlja da muškarčina Numero Uno mora svojim primjerom ovom narodu Rvata pokazat šta znači bit drčan, šta znači bit kurčevit, šta znači bit pravi muškarac. A bit pravi rvacki muškarac znači bogati – iskeljit se, iskeljit se onako od srca, od jetre, od bubrega. En joj sunce žarko, ova joj je bila dobra! A Onu kraj njega, onu kišnu godinu, onu suzo-dajku, onu Dolinu suza, onu šmrcavu neću ni spominjat. Umisto da se ka Potpredsjednica, ka žena, ka biće, solidalizirala sa kolegicom i izrazila negodovanje – ona se stisla ka pokisla kokoš. Nit´A, nit´Be. Aj bogati šta oš, svomen muškarčini Numeru Uno vaik triba držat bok, to ti znači bit´prava žena, prava Rvatica, skakat na noge kad tvoj čovik ulazi u Sabor.
I nema ti veze s vezon šta se taj isti Numero Uno muškarčina koji misec prije, uvridija ka pizda na bezazleno pitanje bi li on šarmira onu, onu kako jon je ime: Šta sad cjepidlačiš bogati, ona je sa onin kobajage šarmiranjen one rugobe išla mene sesistićki napadat, a ovo vamo je samo dobar vic bogati! To su totalno druge kategorije i šta sad ti tu pizdiš, jel´ti to mene provociraš, a!?!

Ko?! Ja?! Ma jok ja muškarčino naša! Maču naš! A ti se draga Ingrid ne sekiraj puno, niko nije protiv dugih cijevi bogu vala, ali nije svako za nju ni rođen. Ne moš ni svakon kretenu dopustit da okolo mlati dugon cijevi. Ne može svaka budaletina dugu cijev ni imat. Tu su potribne stroge kontrole i posebne dozvole. Eto vidiš na primjer, tvoji uvaženi saborski kolege – svaki bi je tija, al je mogu samo sanjat. Ne daj se Ingrid! ;o)

Post je objavljen 10.11.2005. u 10:37 sati.