Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Kakav narod, takva vlast

Primitivizam. To je jedna od rijetkih sigurnih kvalifikacija svih saborskih zastupnika. Drugačije se ne može opisati provala smijeha nakon što je Ingrid Antičević-Marinović u Saboru izjavila da nema „ništa protiv dugih cijevi“ misleći pri tom da nema ništa protiv toga da policija u svojim automobilima sa sobom nosi i oružje duge cijevi. Čak se i predsjednik sabora Vladimir Šeks nije osjetio dužnim pozvati na mir u sabornici dobrih pola minute.

Drugi dio primitivizma je način na koji ministar Kirin misli riješiti problem rastućeg kriminala u zemlji. Naime prijedlog o dugom oružju nije došao nakon ubojstva dvojce zaštitara u poslovnici FINE, nego tek kad je kriminal udario na stotinjak metara od Sabora i vlade. Ono što u cijeloj priči nije jasno, kako bi to dugo oružje spriječilo dotičnu krađu kad ih policija nije ni primijetila. Ili kako bi to dugo oružje spriječilo krađu 26 terenaca BMW X5?

Ne radi se tu o nikakvom povećanju sigurnosne razine, već jednostavno o mazanju očiju javnosti, jer to dugo oružje neće spriječiti korupciju, privatizacijsku krađu, skandalozne sudske presude i korumpirane političare. Kako bi rekli u Dalmaciji, riba smrdi od glave. U ovom slučaju to znači vrh države koji je omogućio svojim nedjelovanjem i lošim radom razbuktavanje kriminala. Za vrijeme rata bilo je manje kriminala nego danas, 10 godina nakon završetka rata.

Ako je vlast proizašla iz naroda (kako lijepo piše u ustavu) onda je jedini zaključak da smo svi mi primitivni.

Post je objavljen 10.11.2005. u 09:55 sati.