Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogtemazo

Marketing

Jack Bauer se vratio najebat mame zločestim dečkima

Oni koji pojma nemaju tko je Jack Bauer iz naslova, slobodno neka produže dalje jer ovaj post nije za vas. Ništa od sisa, guzica i ostalih mesnatih zanimacija za danas:)

Dakle, večeras je počela dugo očekivana četvrta sezona serijala maštovitog imena "24". Za vas uporne neznalice koji ste nastavili čitat unatoč odjebu iz prvog odlomka (a znao sam da hoćete:), evo vam kratak uvid u ovaj toliko hvaljeni fenomen.

Radi se o dramatičnom-akcijskom-triler serijalu koji prati rad američke protuterorističke agencije. Znam, ovaj opis se čini zanimljiv koliko i radnja nove epizode Sabrine - male vještice. Možda puno pitam, al' stavite predrasude na stranu na nekih 5 minuta i pokušajte čitati dalje. Agent Jack Bauer je naravno glavna faca i čitavoj priči, i di taj pogleda teroristi padaju kao trule amule.
Nisam vas još pridobio jelda?:)

Ok, zajebimo onda priču. I tako mi nije namjera bacat neke spjlere. Ono po čemu se "24" razlikuje od Teksaškog Rejnđera i Kobre 11 je činjenica da se apsolutno sva radnja odvija u realnom vremenu. Sat vremena u stvarnosti = sat vremena na filmu. 24 epizode u jednoj sezoni = 24 sata jednog dana.

Dvadeset i četiri sata za jedan slučaj daje dovoljno vremena za dobar višeslojni zaplet, upoznavanje glumaca, i genijalan nepredvidiv rasplet. Sve se praši od dinamike, ključni glumci neočekivano pogibaju usred sezone, koriste se super kul tehničke spravice, i povrh svega, ono što me najviše fascinira, skoro sve je snimano kamerom iz ruke, što još i više pridodaje napetom ugođaju.

Ako ste slučajno propustili večerašnju prvu epizodu, evo vam mali uvid u događaje (bez ključnih spojlera) kako biste od sutra mogli započeti ovaj divlji maraton: KLIK



Post je objavljen 10.11.2005. u 00:04 sati.