Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

6. turnir ove školske godine u O.Š. 'N.Hribara' Velika Gorica – 08. 11. 2005.

Putem do škole idem s Danielom. Razgovaramo o aktivnostima kluba uz dogovor o predstojećem sastanku na gradskoj ravni na kojem je tema aktivnosti mladih grada.
Stigli mi do Hribe: već ima onih koji čekaju, a uskoro stiže i Zvonko. Dobar sastav! Daniel je uskoro morao otići, a Zvonac i ja uzimamo ravnateljstvo go-sekcijom.
Unazočilo se desetoro mladih igrača goa. Bio je tu i jedan ove godine novi na gou u Hribi. Toni. Nije ga bilo skoro dvije godine. Biti će zanimljivo provjeriti njegov 20. kyu u ovoj konkurenciji. Atmosfera radna i natjecateljska, mada mladi normalno iskazuju živost. Tolerancija u mene i Zvonka je potrebna, ali se treba odrediti i granica dozvoljivosti ponašanja. Bilo je tako u početku i mojeg malo strožijeg upozoravanja. Maleni vole podmetati noge; onako u šali. To im je česta igra. Oni što padaju vješte se padanju, ali ..... Srečom težih posljedioca nije bilo, ali Mladenov prijekor nije izostao uz prikaz mogućnosti težih ozljeda. Nekako se sve privelo vrlo dobroj radnoj atmosferi.
Odigrano je pet kola. Nije se stiglo više jer ima učenika koji ozbiljnije shvaćaju ovu igru i više razmišljaju. Jači su međusobno igrali go na 13x13 po jednu partiju za dva boda, a oni slabiji sve svoje partije atari-go prema broju kamenčića za pobjedu kolika im je kategorija, po dvije partije i to svaka po jedan bod. Igralo se švicarskim sistemom.
Pogledajmo krajnji redoslijed ovog događanja.

1. Stjepan Švigir 22. kyu, 12 bodova i sos 38
2. Toni Štefner 20. kyu, 9 bodova i sos 40
3. Domagoj Kralj 25. kyu, 7 bodova i sos 45
4. Patrik Pervan 6. interna kategorija, 7 bodova i sos 38
5. Lovro Blagaić 25. kyu, 6 bodova i sos 42
6. Matija Pukanić 2. interna kategorija, 6 bodova i sos 37
7. Marko Pukanić 2. interna kategorija, 5 bodova i sos 44
8. Marko Grdenić 2. interna kategorija, 5 bodova i sos 23
9. Eugen Pećarić 3. interna kategorija, 4 boda i sos 34
10. Ante Maslač 1. interna kategorija, 3 boda i sos 32
11. Josip Ivaci 2. interna kategorija, 3 boda i sos 13 – tri kola nije igrao
Nove kategorije: 3. interna kategorija: Matija Pukanić
Toni se već u prvom kolu iznenadio. Marko mu je uspio u jednoj od partija zarobiti dva kamenčića. Kaže da mu taj atario-go ne leži i da želi igrati go na 13x13. Uvjeravam ga: 'Biti će. Polako. Sve po sistemu natjecanja.'. U ostala dva kola je uredno odradio sve pobjedama i u četvrtom mu kreće pra partija na 13x13 na prostor. To je čekao. Protivnik mu je Stjepan, koji na ovoj sekciji u ovoj generaciji dominira. Stjepan je sve partije u prva tri kola dobio i ima jedan bod više od Tonija. Krenuo je Toini dobro, ali Štefek traži i nalazi rješenje. Toni je izgubio. Rezultat je to neuigranosti. Štefek je povečao vodstvo na tri boda i do kraja obojica sve pobjeđuju i osvajaju prva dva mjesta.
Domagoj se trudio, ali je izgubio od obojice navedenih. I njemu je kao i Toniju Marko Pukanić uzeo jedan bod. Ipak osvaja treće mjesto mada s istim bodovima kao i Patrik, ali uz bolji sos.
Lovro je bio malo slabiji negi proteklih natjecanja. Izgubio je od prve dvojice, a po bod su mu uzeli i Matija i Josip. Ima isti broj bodova kao i Matija, ali bolji sos, pa je peti, a Matija šesti. Sa dosta niskom kategorijom šest bodova s tako jakim protivnicima je ipak dovoljan pokazatelj za prelaz u višu kategoriju. Sada će Matija trebati zarobljavati po tri kamenčića za pobejdu.
Tri kola prije kraja je stigao i Josip i uključio se u završnicu natjecanja. Uspio je odigrati jedan nerješen rezultat s Lovrom i jedno kolo dobiva dva boda što kao neparan nije imao protivnika, ali to nije bilo dovoljno za bolje od poslijednjeg mjesta.
Ovdje se nastavlja slijedeći utorak u isto vrijeme.
Izvjestio bl. Muradenu


Post je objavljen 09.11.2005. u 11:18 sati.