Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livno1

Marketing

Krenuo Google.hr!

Najpoznatija i najpopularnija svjetska web-tražilica Google od sada je dostupna i u hrvatskoj verziji. Očekuje se da će biti službeno predstavljena na Zagrebačkom velesajmu u sklopu sajma Info.

Iako se prilično diskretno ovih dana kroz medije provlači vijest da je "Google shvatio da je hrvatsko tržište isplativo" i da upravo kroz Hrvatsku počinje širenje "prema istoku Europe u sklopu svog razvojnog plana", najvjerojatnije će se prvo pravo predstavljanje web-tražilice Google.hr dogoditi na Zagrebačkom velesajmu u sklopu sajma Info.

Na web-stranicama Zagrebačkog velesajma može se u katalogu izlagača pronaći Google, a detalji o registraciji domene dostupni su na stranicama HR-DNS službe.

Tamo stoji da je domenu Google.hr službeno kupio Google Ireland Limited, odgovorna osoba je Rose Ann Hagan, a administrativno-tehnička osoba Džanan Drobić, ujedno i vlasnik tvrtke Sayber d.o.o.

Google.hr za sada kao hrvatska inačica radi samo u Internet Exploreru, dok u Mozilla Firefoxu sustav još uvijek ima puno gramatičkih grešaka.

Post je objavljen 08.11.2005. u 11:54 sati.