Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

7. turnir go-sekcije O. Š. 'Jurja Habdelića' Velika Gorica – 07. 11. 2005.

Vani kišno s izmaglicom. Štitim se polupotrganim kišobranom noseći vrečice s kamenčićima i plastičnim posudicama i papirnati materijal od kojega su ploče za igru, popisi kategorija, rokovnik za bilježenje tablica s rezultatima. Nešto mi je kao suvišno, da mi nebi bilo nelagodno, ali sve mi treba, da bi radio što sam naumio. Pomalo me nervira vračica koju nosim istom rukom u kojoj mi je kišobran. Stalno me lupa po nogama. Slijedi samouvjeravanje o prolaznosti svega, pa i toga što me, eto, čini nezadovoljnim. Autobus na neko vrijeme odgađa nelagodu. Na kraju, nakon četiri stanice izlazim, ali to je već blizu škole. Srećem gospođu koja radi u šlužbi za socijalnu skrg Gorice kod koje sam par puta bio na razgovoru u svezi razvoda braka. Ugodan kratak razgovor je otjerao nezadovoljstvo. Kako samo nekoliko rečenica mijenja stanje.
Stigao sam oko pola sata ranije. Nekoliko dječaka je već tu u očekivanju goa. Učionica je još zauzeta djecom na nastavi.
Krenulo je sedmero. Voljni su igre. Tu je i Matej i Antonio, ali oni su puno prejaki za petoro početnika. Odlučujem da igramo atari-go, a Antonio i Matej će međusobno igrati go na 13x13 kada dođe red na njihov susret.
Tek što se počelo dolaze Tin i Josip. Bilo je to kao da je brana popustila; poplava. Tin ne može bez glasnosti i peckanja i već Antonio juri Tina i odjure nekuda po škole. Već ranije Antonio fučka i igra. Upozorim ga da to nije u redu i on prekide. Nije prošla ni minuta, kad opet on fučka. Zaboravio se. Nakon juranjeve po školi upozoravam Tina i Antonia na ponašanje. Saslušali i 'poslušali'. Tin konstantno neško komentira i smije se. To mu izvanredno ide, ali u igri mu je rezultat totalna nula. Josip protestira što je u prvom kolu dobio Mateja za protivnika, a potom i za to što u drugom protivnika nema za njega.
Prošlo je treće kolo i Alen me obavještava, da njegova seka Dorotea i on moraju doma. Nema problema, jer tu smo dok možemo biti. Tek što odoše prilazi Borna i kaže da i on mora doma. Rekoh: 'Kud navališe. Još će svi otići.' Još se miso nije ni slegla kad kraj mene stoji Ante i čeka moju pozornost. 'Ja bi morao otići.' Imam trening. 'U redu je.' Sada već čekam, tko je slijedeći? Stalo je. Ostalo ih je petoro. Idemo dalje. Dolazi Mateja i nagovaram je da ostane kako bi nas bio paran broj u igri. Pristaje. Odigrava se i četvrto kolo, a peto je totalni krkljanac. Matej uredno odigrava atari-go s Diminikom, ali četvroka na gou na 13x13 ima posebnu aktivnost. Smijeh, priče, sipanje kamenčića na ploču. Kamenčića ko u priči po stolu i podu. Upozorenja ne vrijede. Otkačili se. Vidim nema mi šanse. Neznam ja voditi dramsku ili glumačku sekciju. Nije ovo niti športska za dvoranu. Puštam ih u nadi da će ipak ostati globalni red u školi. Sakupljam garniture, spremam razred i uzimam garniture i od njih. Kratko ih upoznajem s odlukom, da ako još jednom bude takovo vladanje i odnos prema onome što smatram njihovom aktivnošću na ovoj sekciji, više neću dolaziti. Znam njima treba igra, ali ne i sve što im padne na pamet. Ima onih koji možda negdje drugdje žele igrati to o ćemu ja govorim i pokazujem.
Igralo se atari-go na 9x9 za slabije od 6. interne, a 6. interne i kyuevi go na 13x13 međusobno.

1. Matej Zakanj 8. kyu, 10 bodova i sos 21
2. Josip Štajdohar 25. kyu, 6 bodova i sos 16
3. Antonio Pavlović 20. kyu, 4 boda i sos 22
4. Ante Marić 3. interna kategorija, 4 boda i sos 12
5. Mateja Pejak 23. kyu, 4 boda i sos 4
6. Borna Azenić 1. interna kategorija, 3 boda i sos 17
7. Dorotea Ivančan 1. interna kategorija, 3 boda i sos 11
8. Dominik Pavlić 1. interna kategorija, 2 boda i sos 32
9. Tin Gregorek 6. interna kategorija, 2 boda i sos 29
10. Alen Ivančan 1. interna kategorija, 2 boda i sos 14
Matej je i opet, i uz davanje prednosti, bio uvjerljivo prvi. Ne da je pobjeđivao, nego rasturao.
Josip je uspio biti drugi i pored čestih primjedbi na nepravde.
Antonia danas nisam prepoznavao. Jeli ovo vrijeme djelovalo na njegovo vladanje? Neznam. Možda je to vrijeme djelovalo na moju osjetljivost.
bl. Muradenu


Post je objavljen 08.11.2005. u 09:58 sati.