Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/metallica1981

Marketing

Umro Dee Dee ramone

Punk-pionir Dee Dee Ramone (50), jedan od osnivača Ramonesa, umro je uslijed prekomjerne doze narkotika u svom domu u Hollywoodu.
Image Hosted by ImageShack.us
Supruga slavnog Ramonea - čije je pravo ime Douglas Glenn Colvin - ušavši u srijedu navečer u kuću pronašla ga je ukočenog na kauču. Mrtvozornik je objavio da je smrt nastupila kao posljedica prevelike doze narkotika te da su u stanu pronađene veća količina parafernalija i korištena šprica.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

"Slučaj tretiramo kao nenamjerno predoziranje", javio je šef mrtvačnice Craig Harvey.

Dee Dee Ramone bio je član prve postave slavnih Ramonesa, osnovanih 1974. u Queensu u državi New York. Svi članovi grupe preuzeli su prezime Ramone te se u čast rock-zvijezda iz 50-tih oblačili u stari jeans i kožne jakne. Njihov debitantski album iz 1976., snimljen za 2 dana i nekih 6000 USD, isprva nije privukao veću pozornost i zapravo je najbolje prošao u Britaniji, gdje je utjecao na punk-scenu i bendove poput Sex Pistolsa.


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Njihove najpoznatije pjesme - "I Wanna Be Sedated", "Now I Wanna Sniff Some Glue", "Teenage Lobotomy" i "Sheena Is a Punk Rocker" - bile su direktna refleksija njihova životnog stila.

Ramone je napustio bend 1989. i pod imenom Dee Dee King neuspješno se posvetio rapperskoj karijeri te nešto kasnije osnovao i vlastiti bend, Chinese Dragons.

The Ramones su se konačno raspali 1996., a njihov pjevač Joey Ramone je u travnju 2001. umro od zloćudnog tumora, u dobi od 49 godina.

U svojoj autobiografiji Lobotomy: Surviving The Ramones Dee Dee Ramone pisao je o svojoj borbi s alkoholom i narkoticima. Njegova smrt nastupila je 11 tjedana nakon što su The Ramones ušli u US Rock and Roll Hall of Fame. Na svečanoj ceremoniji šalio se: "Htio bih čestitati samome sebi, zahvaliti samome sebi i dobro se potapšati po leđima."

Svoj govor zaključio je riječima: "Hvala ti, Dee Dee, ti si zbilja predivan."



Post je objavljen 07.11.2005. u 11:37 sati.