Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ob

Marketing

Odlučio sam uzeti slobodan dan jučer od pisanja bloga - dan odmora. Baš se i poklopilo bila je subota -pravi šabat šalom.
Danas uobičajeno dopodne; odlazak u crkvu , zatim kod mojih na ručak.
U crkvi gostujući pastor iz Malezije. Imamo ih i iz Koreje , naravno SAD-a...Da i Afrike! Nekako kao da je svagdje kršćanstvo u jačem zamahu nego u Evropi. Starija kći mi izvrdava propovjedi, kaže da su joj preduge i dosadne. Uvijek nađe neki razlog da se na neko vrijeme izvuče sa bogoslužja pa tako i danas. Naravno imala je dobar razlog ,a zna se ono o razlozima i zlatu. Moja kći je puna zlata ( dobar miraz! hoće se tko ženit?).
Popodne sam morao raditi . Svakih par mjeseci zakači me nedjeljno dežurstvo!Što sam trebao napraviti? Da kažem da neću raditi nedjeljom? Subotari su tako činili za subotu. Muslimani bi tako mogli za petak! Zapravo se pomalo i dvojim koji dan doista treba da bude za odmor i posvećivanje Bogu. Svakako Isus je uskrsnuo u prvi dan tjedna ( to je nedjelja ), ali i sam ISus je držao subotu( uglavnom). Mnoštvo kršćana a i svi Židovi subotom negdje idu u neke crkve , sinagoge ...
Da li doista država treba propisivati, slušajući rkt. crkvu, nedjelju kao dan za odmor i bogoslužja? Neke stvari se moraju odraditi i u nedjelju! Tko će to propisati što se mora a što ne?
ZApravo bi bilo lijepo da radni tjedan traje, ne pet dana ( hvala Bogu ja radim pet dana u tjednu) nego četiri , a dane vikenda šetkamo od crkve do sinagoge , a prije toga do džamije ( ošli bi i tamo , zar ne? Mislim ono, ne mrzimo ih , ne bojimo ih se?). Idemo i proučavamo , upoznajemo se , razbijamo vlastite predrasude i upoređujemo razne propovjednike i zborove...Bilo bi lijepo.


subota

Planirani put je počeo ranim buđenjem prije pet. Na putu smo bili u pola šest. U Čakovec stigli u devet. Sastanak udruge "Ima nade!" bio je gotov u podne , pa onda ručak. Nisam još svladao tehnologiju stavljanja fotki na blog, i sad mi je žao.
Dan je bio lijep, park oko dvorca Nikole Zrinskog u jesenjim bojama ,i puno lijepih
fotki sam ponio iz Čakovca. Takođe iz Varaždina. Radi se na podravskoj magistarali
između Virovitice i Đuđevca. Asfaltiraju isl. To me začudilo! Nekako sam naučio da se to radi u ljeto u jeko turističke sezone! Ovdje izgleda znaju za neku tehnologiju , koju bi trebali poučiti one Rvate tamo južnije.
Stigao sam kući dosta rano i stigao bih nešto i sinoć napisati ali - šabat šalom

Post je objavljen 06.11.2005. u 23:31 sati.