Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/larchtreeparty

Marketing

Ye Pirate Code of Conduct

**Gusarski Pravilnik o ponašanju**
-Pridržavaj se ili se jebi!-

The Law

I Članak Prvi
Svaki član posade mora bespogovorno poštivati zapovijedi časnika položaja višeg od sebe i svoje guzice.
Kapetan i poručnici imaju pravo na 50% ukupnog udjela osvojenog plijena. Master, Carpenter, Boatswain i Gunner dobivaju 30% ukupnog udjela, svi ostali među sobom dijele preostalih 20% plijena.
Članak Prvi – Dodatak A
gosp. Tomo Nishki ima pravo na sve malol(j)etnice, gosp. Sale Redd na sir i crvenu boju, gosp. Yabb Drunkenbastard na opuške.
Članak Prvi - Dodatak B
U slučaju stvarne ili umišljene opasnosti za Posadu ili Brod, brodskom je svećeniku velečasnom archdruidu Samhainu dozvoljeno koristiti djevice za rituale žrtvovanja sv. Jebemu. Sve one djevice koje se ne iskoriste u roku 6 mjeseci po dospjeću na brod biti će pojedene - sa d!




II Članak Drugi

Svaki član Posade ima jednako pravo glasa u svim odlukama koje se tiču Posade i Broda.
Svaki član Posade ima pravo na jednaki udio u provizijama, alkoholnim napitcima i ostalim barbituratima u bilo koje vrijeme razdiobe istih.
Članak Drugi – Dodatak
Izuzetak od pravila ravnopravnog glasovanja je gosp. Biz'zare McTrigger u pijanom stanju i pojedini članovi posade u vrijeme menstruiranja ili lunarnog tjeranja. Status se menstruirajuće ili tjerajuće osobe određuje jednim od onih žičastih pizdarija kojima se provjerava razina ulja u kolima – aplicira se kroz prkno ili urogenitalni trakat.



III Članak Treći
Ukoliko član Posade pokuša napustiti Brod bez znanja Kapetana, također ukoliko od njega ili Posade taji podatke vitalne za Brod, dotični ima biti ostavljen na pustom otoku s jednokratnom zalihom baruta, jednom 2-litarskom bocom MB piva, jednim placebo-jointom (origano, cimet, stidne vaške), neispravnom puškom i nožem za pičke (tzv. turpijicom). Usto, Osuđeniku će biti pucano u jednu nogu, prema izboru Kapetana.
('Pusti otok' je, kao i mnogo stvari u životu sidaša – eufemizam i, naravno, ne obilježava otok koji je doslovno nenastanjen.
Pusti otok je nenastanjen božjim bićima, primjerice anđelima, ljudima i ženama, ali vrvi raznoraznim biblijskim čudovištima, zmijama, dupelažama, letećim ljamama, otrovnim patkama i sl.)



IV Članak Četvrti
Ukoliko član Posade fizički otuđi predmet koji pripada pojedinom članu Posade ili Posadi kao kolektivu, ili prisvoji dio plijena koji mu ne pripada prema Članku I, ima biti ostavljen na pustom otoku ili strijeljan poput psa, prema odluci Kapetana.
(O strijeljanju pasa vidi 'Životinjsko carstvo' pod 'Pas'.)


V Članak Peti
Ukoliko matična Posada susretne nepoznatu posadu, a njezin kapetan ne pristane na prisilno ili dobrovoljno potpisivanje sporazuma o mirnoj plovidbi te ne preda sav svoj plijen u zlatu, mirodijama i ženama, strana posada se ima smatrati neprijateljskom i krajnje bezobraznom. Kapetan ima pravo odluke o prirodi njihove sudbine te je u ovoj prilici dužan razmotriti borbene kapacitete plovila kojim upravlja i ne vjerovati gosp. Biz'zareu na svemu što mu ovaj kaže.


VI Članak Šesti
Član Posade koji udari ili na bilo koji drugi nasilni način fizički ošteti drugog člana svoje Posade, biti će kažnjen s 2 serije od po 20 skokova čizmom po nebranjenom skrotumu.
Ukoliko se dva ili više članova posade odluče sukobiti iz osobnih razloga, Kapetan im treba omogućiti sučeljavanje izvan Broda, uz najmanje 5 svjedoka i pod jednakim uvjetima za svakog sukobljenog. Ostatak Posade smije promatrati u što većem broju, no ima se suzdržavati od pucanja iz vatrenog oružja na sukobljene, ma koliko se to u dotičnom trenutku činilo zabavnim.
(Sukobljeni gusari prije fizičkog sukoba nipošto ne smiju brijati intimne dijelove tijela i uljiti se kojekakvim pederskim pizdarijama jerbo nas presedan iz 1876. strogo upozorava protiv toga. Naslavu i mirodiju, u našoj posadi nema takovih interesa, Bogu hvala.)



VII Članak Sedmi
Član Posade koji nelegitimno (i.e. izvan oružanog sukoba s neprijateljskom posadom, vidi Članak V) upotrijebi vatreno oružje, puši duhan ili pali joint u potpalublju bez prijateljske ponude Kapetanu da to učini prvi, dobit će kaznu identičnu onoj u prošlom Članku (višestruka aplikacija marte na slabine).
(Napomena: Seks u potpalublju preporučljiv je zbog nedostatka adekvatnog osvjetljenja zbog kojeg se lako brkaju spolovi, dijelovi tijela i taksonomsko određenje subjekata.
Poznata gusarska izreka kaže – potpalublje liječi nejebicu i slomljena srca; a varijacija ove poslovice glasi – Potpalublje a day keeps the doctor away!)
Članak Sedmi – Dodatak
Gusari ne koriste kondome, dječja ulja i prašak za prkno (osim onih koji su testirani na životinjama). Otkrivanje takvih i sličnim slabićkih parafernalija na Brodu smatrat će se uvredom gusarskog poziva i isto ima biti sankcionirano i kažnjeno s 20 udaraca bičem za svakog člana Posade koji se nađe odgovornim.
(Kondom na brodu, poznato je, donosi nesreću; nerijetko već nakon nekoliko opetovanih upotreba. Dječje ulje je izvor opakih zaraza jer čini ovčju guzicu primjećivijom za muški spolni kurac. Prašak za prkno često se koristi intravenozno i vodi do eksplozivnog pucanja srca u grudnom košu, a 'ko će to čistit poslije...)



VIII Članak Osmi
Član Posade koji ne održava svoje oružje čistim i uvijek spremnim za korištenje, ili koji zanemari dužnost(i) predanu mu od nadređenih, ima biti kažnjen odlukom Kapetana ili ostataka časničkog osoblja u dogovoru s Kapetanom, ovisno o težini razmatranog prekršaja.
Kapetan se ima rukovoditi nepisanim pravilom o 'nepotrebnoj okrutnosti' pri donošenju odluke te se koncentrirati na kažnjenikova jaja...



IX Članak Deveti
Član posade koji za vrijeme službe izgubi dio ekstremiteta tijekom izvršavanja zapovijedi, dobit će 400 srebrnjaka, ukoliko izgubi čitav ekstremitet – 800.
Član Posade koji za vrijeme službeizgubi skrotum & kitu dobiva plaćeni dopust i 1500 zlatnika.
Član Posade koji za vrijeme službe (ili uopće) izgubi kilu ili bruh je sretan čovjek.
Član Posade koji za vrijeme službe izgubi oko postaje 'faca' i ne dobiva nikakve novčane privilegije. Svaki gubitak sise bit će ismijan.
Navedene se svote naplaćuju iz zajedničkih zaliha.
Članak Deveti - Dodatak
Nekroza udova od kojekavkih bolesti ne podliježe ovom Članku te se financijski ne nadoknađuje iz džepa posade.
Dakle gubavci, ne kucajte mi više na vrata. Raspadajte se nekom drugom, ne meni!



X Članak Deseti
Član Posade koji svjesno dovede neprijatelja na Brod, špijunira Posadu u svrhu obavještavanja neprijatelja, izda vlastitu Posadu stranoj posadi i/ili organima vlasti, ili organizira (nedajkurca provede) pobunu na Brodu, ima biti kažnjen smrću zajedno sa svim svojim suradnicima.
Kazna za ovaj, najteži prijestup, treba biti pomno isplanirana i uključivati mučenja najbolnije vrste.
Guranje vilice u kurčevo okno i ritmično okretanje iste u smjeru kazaljke na satu (dok se kita ne rascijepi na dva dijela po središnjoj osi) dobra je uvertira. Lagano propikivanje očne jabučice šivaćom iglom ili svrdlom također. Davljenje obitelji optuženika gumenom zmijom, lagano nabrijavanje nesretnika modificiranom let-lampom i pomičnim žiletom, pred očima Optuženika, dobar je intermezzo. Slijede pauza i skromna zakuska, a predstava se može nastaviti u revijalnom tonu – prženjem optuženikovih jaja na ulju. Rasplet bi trebao razbiti monotoniju torture i često je najspektakularniji dio mučenja – osuđeniku jednostavno odrežite čitavo tijelo ispod pojasa otvaračem za konzerve, a gornji dio bacite mutiranim kokošima. Na taj ćete način ste Vi smireni, pravda zadovoljena, kokoši mutirane... i site, a Sotona dobiva dušu mrtvog izdajnika na pladnju sa skrotumom u ustima. Nitko sretan – ja zadovoljan.




Navedeni je Pravilnik i njegovi pojedini Članci izveden iz drevnog Gusarskog zakona i predstavlja njegove minimalne prilagodbe našoj vlastitoj situaciji.
Gusarski zakon primjenjuje se već gotovo 300 godina, dakle od Stvaranja svijeta, te predstavlja živu gusarsku tradiciju, ali i imperativ svakog pirata na svih Sedam mora.
Članovi Posade PMS Lady Anerol, bez izuzetaka, dužni su pridržavati se ovih pravila i položiti svečanu zakletvu na njihovo poštivanje i, ako je potrebno - obranu do smrti.


Photobucket - Video and Image Hosting
Garrr




Post je objavljen 06.11.2005. u 19:07 sati.