Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Završnica Prvenstva Hrvatske u gou za 2005. godinu – konkurencija žena – Velika Gorica 06. 11. 2005. - drugi dan

Već jučer je bila poznata nova prvakinja Hrvatske kao i doprvakinja. Ostala je još samo partija za treće mjesto između Ana-Marije i Josipe. Obje su učenice Centra za odgoj i obrazovanje i ovaj vikend provode u Centru. Ujutro su imale programiran raspored. Zajedno sa nekolicinom štičenika Centra su nakon doručka bile na nedjeljnoj misi. Poslije mise je bila na rasporedu šetnja Goricom, a po dolasku i ručak.
Obavivši sve po rasporedu obje su došle odigrati svoju preostalu partiju prvenstva. Crne kamenčiće je imala Ana-Marija, a bijele Josipa. Igrale su kao da igraju atari-go, ali ovaj puta na velikjoj ploči. Nije tu bilo nekih ograda prostora, negi se cijelo vrijeme zarobljavalo kamenčiće. Igrale su ozbiljno. Josipa je bila vještija i nakupila poveću hrpu zarobljenih kamenčića i svojima na ploči zaposjela puno veći dio. Uslijedila je predaja Ana-Marije.
Tako je treće mjesto osvojila Josipa Dolenac, a Ana-Marija Riđanec četvrto. Konačni redoslijed je bio:

1. Tajana Tumpa 8. kyu, 3 boda,
2. Tea Robotić 8. kyu, 2 boda,
3. Josipa Dolenac 25. kyu, 1 bod i
4. Ana-Marija Riđanec 25. kyu bez bodova
Po pravilima kvalifikacije za slijedeću godinu u završnicu prvenstva među šest koje će se dogodine boriti za prvakinju Hrvatske su se kvalificirale: Tajana Tumpa, Tea Robotić i Josipa Dolenac.
Izvjestio bl. Muradenu


Post je objavljen 06.11.2005. u 18:48 sati.