Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bordeaux

Marketing

Samo za žene. Muškarcima se od ovakvih tekstova povraća.

Nisam izdržala. Opet sam upala. U klopku. Njenu klopku. Prokleta bila. Tko? Nitko. Što? Vaga.


Nejverojatno je to. Što se više trudim smršaviti i paziti na svoje bla bla bla navike, ona je sve okrutnija. I nije to ništa novog. Tako je već 25 godina i par mjeseci. Danas je pokazala dva i pol kg. Dva i pol kilograma više nego što sam očekivala.

-Na dijeti si?
-Da.
-A otkad?
-Od rođenja.
-Oh.
-Oh.
-Ali ti ne bi bila ovako buci buci da si mršavija...Daj, pa super si ovako! Bila bi smiješna da si mršavija.


Nja nja nja.

Nije stvar u estetici nego u onom osjećaju...ono kad netko kaže da se osjeća dobro u svom tijelu. Pa onda mogu imat i 90 kilograma, ali ako je meni dobro, boli me ono što nemam za broj 90!
Ali stvar je u tome da ima puno dana kad se ja ne osjećam dobro u svom tijelu. Kad ne znam što izvući iz ormara da bih se dobro osjećala. Jebiga, ne vodim dnevnik pa da me prikazuju samo do prsa. Da je tako bilo bi super, jer prsa su mi adut :o
Tamo gdje ja radim postoji nekih 20-ak modnih kritičara (onih zločestih) koji se svaki sat izmjenjuju... A ne mogu ja cijelo vrijeme sjedit!

Oni koji me tu i tamo čitaju, znaju da ja nisam od onih koji sjede, kukaju i plaču, te se tješe s ogromnom teglom Nutelle ispred sebe. Dapače... Nutella, što je to??? Ne znam kad sam ju posljednji put jela. Ja se trudim paziti, vozim sobni bicikl (evo, i danas sam odvozila 20 km), jedem stvarno malo...i sve to skupa. A opet nije dobro.

Neki dan mi kolegica na poslu predlaže dijetu. Već sami naziv dijete mi je digao tlak. "Dijeta za zdrave debele ljude".
Ja debela? Odjebi.
Nisam to rekla kolegici jer nije ona kriva, nije ona dala dijeti ime, ali nije me ni nagovorila da se toga ulovim. Tri mjeseca traje sve to skupa. Proteinski dan, škrobni dan, ugljikohidratni dan, voćni dan, vodeni dan... Hau jes nou. Nije još napisan scenarij za taj film. A tek glavna glumica! Autorica ovih redaka nema talenta za takvu ulogu.

"Izgladnjela profesorica krala učenicima marende".

A ne. Ja ću i dalje po svome. Vozit bicikl, paziti što i koliko jedem i - koliko to nekima zvučalo smiješno - paziti da se čim manje nerviram. Jer sam primjetila da me i stres deblja. Neki kažu da kad imaju ispit ili nešto tako da smršave. Da od briga mršave. Ja suprotno. Ali ja sam inače u mnogo toga naopaka pa...

Eto, sad mi je nekako lakše. Nisam ja lakša, nego mi je na srcu lakše. Jebo vagu i kilograme. Sad kad moja deblja polovica i ja uletimo u kredit za stan, smršavit ću. Ne od stresa...


Post je objavljen 06.11.2005. u 11:12 sati.