Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Završnica Prvenstva Hrvatske u gou za 2005. godinu – konkurencija seniori. – Velika Gorica 05. 11. 2005. - prvi dan igre

U ovoj konkurenciji se nekako ispravlja djelomice nepravda raztvrstavanja po kategorijama. Ova seeniorska konkurencija bi se ustvari točnije trebala zvati apsolutna. U slučaju kvalifikacije ovdje mogu sudjelovati i svi ostali iz ostalih konkurencija. Tako je moguće da se ovdje natječu i žene, te mladi svih dobnih granica, ako ostvare kvalifikaciju među šest najuspješnijih u Hrvatskoj.
Svi kvalificirani su došli danas na ovu završnicu. U ovoj skupini se igralo najozbiljnije i u velikoj se mjeri koristilo dozvoljeno vrijeme za razmišljanje. U večini partija se igrao byoyomi. Prvoga dana završnice su odigrana tri nekompletna kola. Naslov državnog prvaka brani Zoran Mutabžija iz Zagreba.

1. kolo:
Sead Bačevina – Velimir Kuhar 0:1
Ismet Alibašić – Zoran Mutabžija 0:1
Mladen Smud – Zvonko Bednjanec 1:0
Sve partije prvoga kola su bile vrlo borbene. Prvi su svoju partiji završili Zoran i Ismet. Trudio se Ismet, ali veliko iskustvo i znanje Zorana su bili prevelika prepreka. Zoran odnosi pobjedu.
Veliku borbu su vodili Sead i Velimir. Sead je u središnjicu ušao s vrlo izglednom pozicijom, ali kasnije popušta i Velimir, mada van forme neigranjem, ali velikog turnirskog iskustva, znalački svodi igru svojoj pobjedi.
Mladen i Zvonko se nadmeću u nastojanju hvatanja velikih prostora. Mladen naznačaju veliki prostor u sredini i Zvonko kombinacijuama ulazi u njega, ali tom igrom ne hvata poene. Mladen u kombinacijama uz stranice smanjuje Zvonkove efektive i na kraju partija završava pobjedom Mladena za 14,5 poena.
2. kolo:
Velimir Kuhar – Zvonko Bednjanec 1:0
Sead Bačevina – Ismet Alibašić 0:1
Zoran Mutabžija – Mladen Smud 1:0
Susret Zorana i Mladena je bio sudar prvaka i doprvaka Hrvatske. Zoran je ponovo bio uspješniji. Već u ranoj fazi igre Mladen kreće nerazumno u Zoranov prostor nastojeći iznutra obezvrijediti ga. Sve je to bila iluzija i sve Mladenove postrojbe postaju Zoranov plijen, pa se čak i prostor povečao i osnažio. Tako je nastala nenadoknadiva Zoranova prednost i na kraju i pobjeda od 17,5 poena.
Ismet je, izgleda, 'penicilin' za Seada. Pokazao je to i ovaj puta.
Velimir i Zvonko dugo igraju svoju partiju. Zvonko ulazi u završnicu s prednošču, ali tada čini grubu grešku, pada na povratni udarac i predaje partiju.
3.kolo:
Ismet Alibašić – Velimir Kuhar 0:1
Mladen Smud – Sead Bačevina 1:0
Zvonko Bednjanec – Zoran Mutabžija (odgođeno)
Zoran je svoju npartriju sa Zvonkom odgodio za sutra zbog poslovnih obveza.
Ismet i Velimir često igraju prijateljske partije. Dobro poznaju svoje stilove igre i partija nije dugo trajala. Velimir je pobjedio.
Sead i Mladen su vrlo brzo krenuli u sučeljavanja. Obojica pokušavaju uhvatiti velike prostore. Mladen anulira Seadov prostor, ali Sead ne uspijeva ispom mjerom uzvratiti. Čak Seadu ostaju i brige za neke njegove slabe grupe. Ipak hvata poveći kut u zamjenu za osrednje grupice u centru. U samom prebrojavanju Sead vidi da je uvjerljiva Mladenova prednost i pruža ruku ne prebrojivši razliku do kraja.
Nakon nekompletna tri kola redoslijed je slijedeći:
1. Velimir Kuhar 5. dan iz Zagreba, 3 pobjede
2. Zoran Mutabžija 5. dan iz Zagreba, 2 pobjede uz jednu odgođenu partiju
3. Mladen Smud 2. dan iz Velike Gorice, 2 pobjede
4. Ismet Alibašić 1. dan iz Zagreba, 1 pobjeda
5. Zvonko Bednjanec 2. kyu iz Velike Gorice, bez pobjede uz jednu odgođenu partiju
6. Sead Bačevina 2. dan iz Zagreba, bez pobjede
Sutra se borbe nastavljaju, a rezultati će biti na blogu sutra navečer.
Izvjestio bl. Muradenu

Post je objavljen 05.11.2005. u 21:57 sati.