Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sexigrad

Marketing

Istina je... tužna

Dugo mi je trebalo da se uopće odlučim napisati ovaj post. Odlučila sam, predugo me to muči, izjeda, izgriza iznutra, previše je boli tamo negdje u meni, tamo negdje gdje bi trebala bit vedrina, optimizam i sreća za nekim meni ne tako dalekim vremenom. Zato hajde, mogu ja to... :)
Poznajm jednu osobu, meni dragu osobu koja ne voli samo jednu osobu. Točnije nije vjeran. Ma znam ja puno takvih osoba (većina su ih muškarci) kojima jednostavno doma nije dosta žena koja im kuha, pere, odgaja djecu i iznad svega voli svog muškarca. Ne kažem da nema i žena koje ne varaju svoje "voljene" ali većina što ih ja poznajem su muškarci. No vratimo se mi mojoj "dragoj", "najdražoj" osobi. Kad doznaš za takvu stvar da se dešava u tvojoj okolini, kad to saznaš slučajno ih konteksta tebi totalno nevezanog razgovora s totalno nevažnom osobom, imaš feeling kao... Kao da se cijeli svijet urotio pored tebe, kako ti u ušima zuji, zuji i kao da nikad neće prestat i kako želiš toj istoj totalno nevažnoj osobi objasnit kako to uopće nije istina i kako mora da se ona zabunila ili je možda popila dvije, tri čaše previše i kako vjerovatno ne zna što priča. Glava me počinje boljeti. Samo ostani mirna, smješkaj se i sve će bit ok, govorim sama sebi. Toliko pitanja, toliko vriskova koji odzvanjaju samo u meni. One moje davno sumnjane sumnje sad mi se vraćaju kao flash backovi. Istina je, istina je...
Vraćam se doma, jedva vozim jer od suza ne vidim cestu. I kiša pada. I pada... I pada... I sve je to bila istina, njegova izbivanja, službeni putovi i mnogi, mnogi prekovremeni. A on je sretan s nekom drugom, u tuđem stanu, za tuđim stolom. Zar mu mi nismo dovoljni? Istina je, sve je istina... Tiho otključavam vrata stana, uvlačim se u svoje malo carstvo i plačem, plačem kao onda kad me tamo neka, danas joj se ni imena ne sjećam, prva mladenačka ljubav ostavila. Plačem kao malo, ranjivo, nezaštićeno dijete. Plaćem dugo u noć.
Sljedeći dan, i onaj poslije, i onaj poslije i bezbroj još dana, mjeseci da sad i godina u sebi plaćem kao i prvog dana kad su sumnje postale istina. Jer istina je, sve je istina.

Post je objavljen 05.11.2005. u 16:26 sati.