Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/metallica1981

Marketing

Dylan Dog

Image Hosted by ImageShack.us

Tko ga je stvorio? Dylan Dog je stvoren u listopadu 1986, a njegov autor je genijalni talijanski pisac scenarija Tiziano Sclavi. To je prvi horror strip izdavacke kuce Sergio Bonelli Publishing. Strip je dozivio ogroman uspjeh kod kriticara i citatelja, te se danas u Italiji tiska vise od milion primjeraka mjesecno.

Image Hosted by ImageShack.us

Tko je on? Dylan posjeduje crte lica engleskog glumca Ruperta Everetta. On je bivsi policajac i bivsi alkoholicar koji je odlucio raditi na svoju ruku i istrazivati nadnaravne slucajeve. Ako vas zanimaju njegove usluge morati ce te otici do Londona, u Craven Road br.7 te mu platiti 50 funti dnevno plus troskove. U njegovim avanturama, cesto krvavim, a opet cesto njeznim, poetskim i sjetnim, Dylan se borio protiv vampira, vukodlaka, duhova i svemiraca, ali takodjer i protiv jos opasnijih i ne pouzdanih cudovista poput zlocina, rasizma, ravnodusnosti, zudnje za vlascu, dosade. Neke epizode su neizbrisivo usle u memoriju citatelja i ubrajaju se u jedne od najboljih stripova stvorenih u Italiji. Ah, ako ste mlada i nezasticena djevojka cuvajte se Dylanovih velikih plavih ociju i tamnog sarma jer on je neodoljiv zavodnik.


Image Hosted by ImageShack.us

Tko su njegovi prijatelji ? Njegov pomocnik i desna ruka je cudni covjeculjak sa licem Groucha Marxa. On otvara vrata musterijama te im dosadjuje svojim salama. Brbljavac Groucho daje citateljima mjesecnu dozu humora. Zatim, tu je komesar Bloch, stara glava Scotland Yarda pred mirovinom, Dylanov bivsi sef iz njegovih policijskih dana. Dylan je vrlo drag Blochu te ga je zbog toga vise puta spasio od nevolja i zatvora.

Tko su njegovi neprijatelji ? Dylan nema puno karakteristicnih neprijatelja koji se pojavljuju kroz niz epizoda. No zato, svugdje oko njega je nadnaravan svijet kojem se treba suprotstaviti. No ipak, trebamo spomenuti jedno lice koje se pojavljuje u vise epizoda, Smrt te doktora Xabarasa, ludog naucnika koji zeli pobijediti smrt, oca Dylana Doga.



Post je objavljen 05.11.2005. u 15:54 sati.