Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/anarhijaweekly

Marketing

APEL ZA ZATVARANJE VJESNIKA

Novinska kuća Vjesnik ostvarila je u prvih 9 mjeseci ove godine 32 milijuna kuna gubitka. Prošle je godine također "ostvarila" 30-40 milijuna kuna gubitka, a u godinama prije da i ne govorimo(no govorilo se o 100-200 milijuna kuna pa i više). Ivo Pukanić nudio je prije neslavnog projekta Republika nekih 5 milijuna eura za kupnju gubitaša, no tadašnja (koalicijska) vlast otepla je Pukanića i zadržala firmu koja se bavi zbrinjavanjem podobnih prodržavnih elemenata.
Zašto siromašni građani koji uopće nemaju novaca za kupnju dnevnog tiska moraju (putem proračuna) financirati Vjesnik koji je progutao više novaca nego prosječno hrvatsko brodogradilište.
Zašto svaka dosadašnja vlast gleda kroz prste gubitašu od kojeg naizgled nema nikakve koristi, kojega rijetko tko čita i čiji je stvaran medijski utjecaj gotovo beznačajan.
Za novce koje je progutao Vjesnik mogla se izgraditi bolnica, a za usporedbu, to je više novaca nego je zarađeno na svim zajedno humanitarnim akcijama u posljednjih 10 godina.

Post je objavljen 04.11.2005. u 10:50 sati.