Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ob

Marketing

Dan "m"

Dan muškaraca. Da li ste znali da je danas Dan muškaraca? Nisam ni ja znao dok to nisu spomenuli na vijestima TV-a( puno gledam televiziju a posebno vijesti).
Mislim da je to u redu da i mi imamo svoj dan. Nekada je u Evropi i SAD-u , bilo potrebno da se obilježava Dan žena , te se time doprinese naporima za stjecanje prava i ravnopavnosti žena. Danas Dan žena ima smisla , itekako, držati u zemljama bliskog, srednjeg i Istoka općenito. No ovdje na Zapadu( i nas stavljam na taj Zapad), treba polako stavljati i drugu granicu , kao onu drugu marginu na listu papira između kojih se odvija tekst ( i život). Treba naglasiti i prava muškaraca. Prilikom razvoda , u velikoj većini slučajeva ( oko 90%) na zapadu se djeca sudski dodjeljuju ženama. Naravno feministice i druge aktivistice se , vjerovatno neće složiti samnom jer dobro poznaju nepravde koje se vrše nad njihovim spolom. I doista to je za osudu, i treba se boriti protiv nepravdi. Ali napravde ima i prema muškarcima. Moje skromno mišljenje je , dakle, da je naš Zapadni svijet doista došao do toga da se trebaju štiti i prtava muškaraca. Dan muškaraca promatram u tome svjetlu; kao neki simbol borbe za prava muških.
Za prava žena treba se ići boriti na Istok, a ako ne ići a ono imati razumijevanje i dati podršku tome. Za prava muškaraca borimo se već u vlastitom domu. Ako vi ne ja da.

Post je objavljen 03.11.2005. u 23:31 sati.