Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mybigblue

Marketing

Emocionalna inteligencija

Slušam dvije susjede kako razgovaraju:
«E, sjećaš se onog tipa koji je u subotu stajao...tamo kod..?» Druga sa zanimanjem potvrđuje da se sjeća, a prva nastavlja: «Čovječe, tip je isti Rodrigo!»

Slušam i sad mi više ništa nije jasno. Ha? Koji Rodrigo? Halo?! Jesam nešto propustila?! Uskoro dobivam i objašnjenje. Ma to ti je lik iz 'Lune, sirene s Kariba'. Tip je strašno sličan tom Rodrigu.» Valjda je moj izraz lica upućivao na retardiranost pa me sažalno pogledaše i objasniše mi još malo: «Sapunica, kužiš?!» «Ahaaa...» Iako sam još uvijek imala spuštenu vilicu i razjapljena usta, sad se ipak pojavila nada da ću i ja jednom shvatiti. «Taaaj Rodrigo... Ma ne gledam, ali dobro, ok.»

Onda sam se dosjetila nevolji. To je... ona situacija kad sam ja popodne doma i bjesomučno «šaltam» po daljinskom upravljaču kojem prijeti opasnost da se zapali od trenja. To što pokušavam izvesti u nadi da ću pronaći neku gledljivu emisiju - uspješno je otprilike kao i Sizifov posao. Ili kad prelijevate iz šupljeg u prazno, reklo bi se. Očajnički tražim neki program na kojem nema «mi amor», «io non puedo», «ay, Dios mio, senorita». Koji su to problemi, teško mi je i shvatiti. Zato volim školski program. To uspijevam razumjeti.

Nemojte me žaliti, razumijem i nešto složenije probleme. Ako u blizini imam malo papira i bojice. Onda mi nacrtaju pa i ja skužim. No ima to i svojih prednosti. Meni je baš zabavno kad netko nešto smiješno priča. Uvijek se dvaput smijem. Prvi put jer se svi smiju, a drugi put kad skužim.

Kad se udam i postanem zrela osoba i prava žena, onda ću i ja gledati sapunice. I kuhat ću sarmu. Zašto? Može se skuhati u nedjelju (tad nema novih epizoda), a onda je moj «muchacho» može jesti cijeli tjedan. Samo je podgrije. A ja ću u miru gledati sapunice. I nemojte misliti da je to jednostavno. Imat ću naporan raspored. S gdjekojom stankom za kavu kod susjede da možemo prodiskutirati o aktualnim problemima. U sapunicama, naravno.

Evo kako će izgledati moj raspored gledanja:

HTV1
6:00 Ljubav nema cijene
9:10 Svijet slavnih
12:30 Ljubav nema cijene
18:30 Ljubav u zaleđu

RTL

11:00 Dr. Stefan Frank
13:15 Zabranjena ljubav
13:40 Ljubav jednog oca
14:35 Luna, sirena s Kariba

NOVA TV

9:40 Ciganke
10:40 Nasljednica
11:30 Izlog strasti
12:00 Putovi ljubavi
16:15 Ciganke
17:20 Nasljednica
18:10 Jelena


I tako, ostaje mi noć za ispunjavanje bračnih obveza, a danju nemam previše vremena, osim spomenute stanke između dviju serija. Za nekoliko mjeseci postat ću i poliglotica. Znat ću španjolski, portugalski, njemački, srpski, slovenski (katkad zavirim i na POP TV, tamo postoji venecuelska nadaljevanka «Prerojena ljubezen» ili meksičke: «Materina pot», «Proti vetru»).

Zaključila sam da ću samo tako razviti svoju inteligenciju, uključujući i onu emocionalnu. Inače ću ostati glupa i zatucana. I dok ja ovo pišem, na nekom programu zacijelo već traje jedna od sapunica. Nemam vremena. Pozdrav, do pisanja! Idem vježbati emocionalnu inteligenciju. Hasta la vista!


Post je objavljen 03.11.2005. u 20:21 sati.