Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjizevnikvrtlar

Marketing

PEČENI JANJCI






Ova priča će postati naivna i smiješna nekim novim generacijama, kada će čovjek još u zametku moći odlučiti o svom životu i što učiniti s njim. Sretno dijete iz epruvete reći će za starog mrtvog satiričara kako mu priča iz anno Domini MCMXCIII nije u skladu s vremenom koje ni najbolji futuristi nisu bili u stanju predvidjeti. Dragi čitatelju iz meni daleke budućnosti, da ti živiš u ovo vrijeme današnje, vidio bi kako je to biti živ u vremenu današnjem kad te klaustrofobija tišti i na otvorenom polju. Odozgo nebo, pa nebo nad nebesima, a povrh svega zvijezde, galaksija, crne rupe; sve daleko i visoko, a žulja te ipak dolje crna zemlja sa svojim bezdanima i ognjenim jezerom u koje se bacaju duše grešnika.
Dana 22. lipnja od ranog jutra politički faktori su na nogama. Govornici provjeravaju papiriće sa zabilješkama; svećenici se brinu da ne nestane svete vode, jer danas se slavi Dan pobjede nad fašizmom, nekadašnji Dan ustanka, i samo dragi Bog zna je li to kod Siska počelo 22. ili pak 27. mjeseca lipnja. Lijepi početak borbe protiv fašizma u mjesecu u kojem cvatu lipe.
Spominje se i pobjeda protiv Turaka; i opet kod Siska, gdje je osvanu crni dan za Hasan-pašu Predojevića. I u vrijeme kad traje slavlje, na Hrvatsku padaju projektili onih koji tvrde da je sve počelo pet dana kasnije od dana današnjeg. Ti koji bacaju projektile na projekte koji će biti poškropljeni svetom vodom, drže pod okupacijom četvrtinu zemlje Hrvatske. Turska sila je mačji kašalj prema današnjem vremenu. Sve to liči na lov jegulja golim rukama, pa ti, dragi čitatelju iz epruvete, shvati starog morbidnog satiričara i nemoj mu ime po zlu spominjati. Samo te molim, nemoj mi slaviti neku obljetnicu; pečenih janjaca i lokalnih političara mi je dosta za tri života.





Image Hosted by ImageShack.us

...evo danas sam bio u Dugom Selu i ovo sam slikao za blogericu
http://sb.blog.hr/
...imam još fotki ali ovu sam prvu postao ostale ću malo kasnije dok ih obradim...

Image Hosted by ImageShack.us

kako ti se ova ćini

Post je objavljen 03.11.2005. u 20:13 sati.