Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ob

Marketing

Reformacija

Mislim, ono , nedjelja je , sad ću se raspisati o tome i vjerskoj tematici( ma i hoću), kad vidim da me je gugo čitao. i odmah se "štrecnem"! Morat ću paziti da li spominjem NJU! Gdje je ONA! Može biti da gugo to naglašava iz malo drugačije perspektive, možda s malo više mladalače strasti; al treba to naglašavati! Pogotovo ako je netko ( kao ja npr.) u nekim srednjim godinama , kad se javljaju kojekakve krize, ljubav ohladi i sl. Spomenio sam tranzit ljubavi na djecu . Možda je sad vrijeme za tranzit ljubavi sa djece? Jer ,u krajnosti , djece moš imati kolko oš (ne budite fundamentalisti i bukvalci) al na kraju smo uvijek ja i ONA! Tako da ozbiljno uzimam gugine komentare.
Djecu sam odvezao dopodne u crkvu a ONA i ja smo išli popodne. PRije četiri smo bili u Tordincima, najstarijoj hrvatskoj župi reformacijske baštine. Župnik mi je dobar prijatelj, pa smo poslije ostali na večeri s društvom.Moja žena (ONA, mi sad proviri preko ramena i pita tko je to ona i kakvo hlađenje ljubavi i krize spominjem) je imala dobro društvo u župnikovoj- pastorovoj ženi.
Danas smo obilježili Dan Reformacije koji je zapravo sutra. Godine 1517. je Martin Luter ušao u povijest. U razgovorima i u crkvi sam istaknuo jednu važnost Reformacije koja se rijetko ističe :Reformacija je temelj demokracije!
Reformacija je , držim , i svakodnevna potreba svakog od nas. Reformiranje, mjenjanje je potreba svakog od nas- mjenjanje na bolje. Mjenjanje kojim pronalazimo nove i bolje forme života i pobožnosti je naša potreba. NE?

Post je objavljen 30.10.2005. u 23:32 sati.