Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/liganaroda

Marketing

pasivnost.. ili aktivnost?

Svijet opcija, luksuza, sigurnosti, pretilosti i lagodnosti za jedne, dok je taj isti za druge svijet trauma, gladi, bolesti, opasnosti. Svako materijalno bogatstvo proizlazi iz tuđeg siromaštva. Svaka sreća ljudi koji uživaju sve pogodnosti kapitalističkog svijeta rezultat je tuđe nesreće i patnje. Potlačeni radnici, robovi današnjice, jedvice egzistiraju od svojeg rada, istovremeno omogućujući svojim vlasnicima život na visokoj nozi.
Život u novom mileniju ne pruža perspektivu mlađoj, a pogotovo ne starijoj populaciji, 21. stoljeće, «stoljeće demokaracije, mira i blagostanja «, ne pruža dokaze da će ono uistinu biti tako. Vrijeme jačanja neoliberalizma doživljava svoj vrhunac, došlo je dugo išćekivano vrijeme pada gotovo svih granica među ljudima, stanovnicima naše planete koja je pred propašću. Vrijeme je to u kojem padaju granice među državama, granice među nacijama, granice među vjerama, granice među rasama. Sve te granice ruši na našu žalost Kapital, suveren 21.soljeća. Ekonomske integracije pod patronatom multinacionalnih kompanija ruše političke, religiozne, vojne i sve druge prepreke među državama internacionalnom procesu globalizacije. Globalizacija siromaštva 95% svijetskog stanovništva naspram povećanja bogatstva nekolicine koja kontrolira i upravlja današnjim svijetom. Kapitalu koji zadire i konrolira sve sfere društva, od državotvornih institucija, političkih stranaka i civilnih udruga pa sve do medija, danas stoji na putu svijet zasad još uvijek slobodumnih i osviještenih individua koji javno djeluju protiv neprijatelja koji nastoje porobit sve nas, slobodna ljudska bića. Intelektualci, novinari i sve medijski eksponirane ličnosti imaju povjesnu dužnost da informiraju i dopru do masa kojima se kroz lažnu demokraciju pokušava servirati slika o uredno i pravedno organiziranom svijetu, dok danas masama nije jasno da im prijete sve opasnosti jačanja represivnih režima putem lažnih demokracija diljem svijeta, kroz koje će se nastojati ostvariti i uspostaviti svjetska policijska država u kojoj će jedini vladar biti Kapital, a koja je prijetnja sama po sebi slobodi svih ljudskih bića. Jačanja policijskih država i zatiranja slobodi građana putem javnih i opće prihvaćenih reguliranja zakona diljem Zapada i Rusije pod maskom štićenja građana od zapravo lažne prijetnje terorizma najbolji su pokazatelj kako se manipulacijom masama iste podjarmljuju s gotovo nimalo poteškoća i problema.
Što učiniti kako bi osvijestili ljude da je kapitalistički svijet nehuman i nepravedan?
Svi mi trebamo javno istupiti protiv Kapitala, trebamo organizirati javne tribine i diskusije, pisati o toj problematici, informirati javnost i širiti glas slobode kroz cijelo naše društvo. Doslovno trebamo doprjeti do svakog doma i do svakog čovjeka, jer svi dobro znamo da su promjene moguće samo dobrovoljnim akcijama većine našeg stanovništva koje ne shvaća težinu situacije u kojoj se nalazi.
Tko se sjeća kad je u našoj zemlji zadnji put organiziran štrajk?
Tko se sjeća kad su studenti zadnji put izašli na ulice, a da to nije bilo zbog problema vezanih za menze?


Post je objavljen 30.10.2005. u 18:21 sati.