Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/epizoantus

Marketing

Goja na izletu (11. dio)

Ljetna noć prepuna zvijezda, Mjesec u fazi prve četvrti. Na brežuljku vikendica, pored vikendice ugašena vatra s tek malo žara. Desetak metara od vikendice u smjeru Bukurešta parkirana tri automobila. Tri automobila i dvije sjene.

«Koji si ti idiot!», rekao je Štriga likujući.

«Zašto?», uplašeno je pitanjem odgovorio Goja.

«Ti zbilja misliš da sam ja išao u Zaprešić po rohipnol? Pa koja si ti budala! Evo ti natrag pare i molim te nemoj mi više prodavati takve spike... Peksimet je brijao da će te uslikati kako bariš Maju...», rekao je Štriga i počeo se grohotno smijati.

«Ne kužim...», zbunjeno je rekao Goja.

«Nasuo si ženi vodu u piće, čovječe, dao sam ti ampulu s vodom! Nisam mislio da ćeš uopće biti takva budala i da ćeš to probati učiniti, ali izgleda da si budala na kvadrat! Dok si mi tamo u podrumu spomenuo kaj namjeravaš, mislio sam da briješ gluposti! Peksimet se trgao k´o životinja od smijeha! Htjeli smo te slikati kako bariš Maju, joj, koja bi to sramota bila... I ti si fakat mislio da je to droga neka, pa Goja, e budala si kakve nema!», rekao je kroz smijeh Štriga.

Goji je tek sad sve postalo jasno. Štrigin podsmijeh tijekom cijelog dana nije bio slučajan. Štriga je jednostavno htio napraviti budalu od njega kad je shvatio da on misli ozbiljno. U cijelu priču je uključio i Peksimeta koji je trebao uletjeti u podrum i na prepad ga slikati s Majom na onom kauču, naravno, ako je uspije dovesti do njega.

Štriga je izveo genijalan blef, pomislio je Goja. Odvezao se do obližnjeg dućana pod okriljem Gojinog plana. Ampulu je vjerojatno pronašao negdje u vikendici. Kasnije je nije bilo teško napuniti vodom. Maja je tako cijelo vrijeme bila trijezna, voda u njenom piću nije mogla utjecati na njeno ponašanje. Na kraju, kad joj je izlet dosadio, svjesno je s Dejanom odlučila otići. A njega nije bilo tu da je spriječi na ovaj ili onaj način. On je za to vrijeme bio u ormaru zajedno s nesretnim Fogecom.
Nesretni Fogec je svojim dolaskom u podrum zapravo još više zakomplicirao cijelu situaciju. On naravno nije znao za Štriginu podvalu, a također nije znao ni da je Goja u ormaru. Fogec je napravio nešto što nije nikako smio napraviti na javnom mjestu, a to je Goju toliko šokiralo da nije znao što da radi. Ostalih događaja se Goja više nije htio sjećati.

Goja je nekoliko trenutaka razmišljao u tišini. A tada se u njemu probudio iskonski bijes, bijes koji ga je toliko obuzeo da više nije mogao razumno razmišljati. Iz sve snage i bez ikakvog upozorenja je šakom udario Štrigu u rame.

«Ej, to boli!», odgovorio je u smijehu Štriga.

Goja je tad totalno izgubio kontrolu nad sobom. Koljenom je opalio Štrigu u jaja. Štriga je pao na zemlju od silnoga bola.



Post je objavljen 28.10.2005. u 16:07 sati.