Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvatskanumizmatika

Marketing

Treća obljetnica grupe „Hrvatska numizmatika“

Treca obljetnicaEvo, naša Internet Yahoo diskusijska grupa „Hrvatska numizmatika“ slavi već treću obljetnicu postojanja. Dana 28. listopada 2002. u 10 sati 11 minuta, utemeljitelj grupe i naš gotovo najaktivniji član Davor Tekajić iz Bjelovara poslao je prvi post i time započeo priču koja već traje treću godinu. Tog dana Davor je napisao:

„Dobro došli u drugu Yahoo grupu na našem jeziku: hrvatska numizmatika koja se bavi numizmatikom. Kada sam otvorio novu grupu tek onda sam vidio da postoji još jedna: numizmatika_cro [http://groups.yahoo.com/group/numizmatika_cro] no bolje da imamo više nego nijednu, zato da ne ponavljam uputstva (ili još gore da ih ne kopiram) koja je gospodin Robert dao u prvih nekoliko poruka posjetite numizmatiku_cro i možete naći sve što se tiče tehničkih stvari, radom s folderima, porukama, slikama, linkovima i ostalim.

Ova grupa je zamišljena više kao pomoć novim sakupljačima, slobodno se može svatko obratiti za determinaciju bilo kojeg primjerka, njegovu vrijednost, na tržištu ili u katalogu, stanje očuvanosti ili za savjet gdje se može nešto pronaći, ma svega što vas zanima a u ozbiljnijim grupama ne želite pitati.

Još nešto, ovdje možete napisati kada mislite da vas je netko bilo kod zamjene, bilo da je nešto kupio od vas ili vam prodao, zajebao, neće vam puno pomoći, ali bolje će te se osjećati. A sigurno će se naći netko da vam kaže da li ste u pravu ili niste. Svatko tko je početnik i želi sakupjati dinare bivše naše domovine, može mi se obratiti na moj mail: davor.te@vip.hr i ja mu mogu besplatno poslati za početak preko sto različitih svojih duplikata.

Ja već dugo tražim 1 dinar 1986 na kojem mjesto dinar piše linar, a zanimaju me i asmetrični dinari (oni kojima su avers i revers pomaknuti od uobičajenog kova) ako netko ima viška molim da se javi.“


Nakon toga, uslijedilo je uključivanje svih ostalih članova i danas se grupa stabilizirala na oko 15 aktivnijih članova koji se redovito javljaju i sudjeluju u diskusijama. Grupa „Hrvatska numizmatika“ pored članova iz Hrvatske ima i članove iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, Australije, Kanade, Njemačke... Grupa je otvorena za sve zainteresirane iz svih zemalja svijeta kojima hrvatski ne predstavlja jezičnu barijeru. Do današnjeg dana, u protekle tri godine objavljeno je preko 4700 postova o raznim temama vezanim uz numizmatiku, a nadamo se da će ih u naredne tri biti još više.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane da se pridruže raspravama o numizmatici. Svatko je dobrodošao, a osobito početnici kojima naša grupa uvijek stoji na raspolaganju.

Yahoo grupa "Hrvatska numizmatika"

Post je objavljen 28.10.2005. u 12:52 sati.