Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

5. turnir ove školske godine u O.Š. 'N.Hribara' Velika Gorica – 25. 10. 2005.

Posebno sam pazio da ovaj puta ne zaboravim naočale. Jučer sam ih u Habdu zaboravio i cijelo vrijeme sam se borio sam sa sobom u radu na go-sekciji. Ovaj puta sam izveo takovu sigurnosnu kombinaciju, da ih ne zaboravim, da sam ipak otišao bez njih. Već sam krenuo od kuće i probam u džep i ne mogu vjerovati. Nije ih bilo. Krenuo sam nazad i uzeo ih. Zbog toga mi pobjegoše dva autobusa. U pravcu Hribe se vozim četiri stanice. Dolazi konačno bus, kad još izvana vidim u njemu Zvonka. Čudne mi se stvari događaju, bile dobre ili loše.
Stigli smo na vrijeme. Vidim ostaju neki stariji od prošlogodišnje generacije, ali ima i ovogodišnjih trećih razreda. Odlučujem izvoditi zajedničko nadmetanje. Nakon složenih garnitiura slijedi upis u natjecateljsku listu u znamenitom rokovniku. Startalo nas je 11, a uskoro dolaze još dvojica i konačno okupljanje učenika završava na sretnom broju 13.
Odigrano je pet kola. Nije se stiglo više jer ima učenika koji ozbiljnije shvaćaju ovu igru i više razmišljaju. Jači su međusobno igrali go na 13x13 po jednu partiju za dva boda, a oni slabiji sve svoje partije atari-go prema broju kamenčića za pobjedu kolika im je kategorija, po dvije partije i to svaka po jedan bod. Igralo se švicarskim sistemom.
Pogledajmo krajnji redoslijed ovog događanja.

1. Stjepan Švigir 4.a razred, 22. kyu, 9 bodova i sos 24
2. Lovro Blagaić 4.a razred, 25. kyu, 8 bodova i sos 28
3. Domagoj Kralj 4.b razred, 25. kyu, 7 bodova i sos 28
4. Patrik Pervan 4.b razred, 6. interna kategorija, 6 bodova i sos 29
5. Marko Pukanić 3.b razred, 1. interna kategorija, 5 bodova i sos 29(128)
6. Matija Pukanić 1.b razred, 1. interna kategorija, 5 bodova i sos 29(124)
7. Petar Jelušić 4.a razred, 23, kyu, 5 bodova i sos 26
8. Stela Pervan 3.a razred, 2. interna kategorija, 5 bodova i sos 21(118)
9. Eugen Pećarić 4.b razred, 3. interna kategorija, 5 bodova i sos 21(102)
10. Denis Mešić 4.a razred, 5. interna kategorija, 5 bodova i sos 21(100)
11. Marko Grdenić 3.a razred, 2. interna kategorija, 5 bodova i sos 20
12. Ivan Ćosić 4.b razred, 4. interna kategorija, 3 boda i sos 25
13. Ante Maslač 3.a razred, 1. interna kategorija, 2 boda i sos 23
Nove kategorije: 2. interna kategorija: Marko Pukanić i Matija Pukanić
Kada je već izgledalo da se Lovro ne šali i uzima stvar u svoje ruke na ovom turniru nailazi on na Stjepana. Ta partija je bila prije gotova nego je i počela. Nakon nekoliko odigranih poteza Lovro se predao. Kaže: 'Ne mogu ja protiv njega. Prejak je.' Samo tako, bez da i pokuša ozbiljnije. Nakon te partije Štefek se odljepio i ostao u vodstvu do kraja. I Lovro je pobjedio na kraju, ali više nije mogao na prvo mesto i ostade mu drugo.
Domagoj je žestoko krenuo, ali ga je u trećem kolu zaustavio tada još zahuktali Lovro. Bod mu je uzeo i Marko Pukanić. U zadnjem kolu mu je uslugu učinio Štefek pobjedivši mu konkurenta za treće mjesto Patrika. Tako Domagoj hvata to treće mjesto.
Braća Pukanići su danas igrali prilično sigurno. Gledajući i prošle rezultate ovim potvdili zrelost za prelaz na dva zarobljena kamenčića za pobjedu što znači da prelaze u 2. internu kategoriju.
Bilo je živo i zanimljivo. Razigrani dječaci, a i jedna djevojčića na momente su bili i prezaigrani, ali ipak se sve svodilo u koliko toliko radnu atmosferu. U ovoj je školi i ovogodišnja go-generacija uspješna po aktivnosti. Na redu je i potvrda kvalitete rada postizanjem rezultata. U tom smislu se očekuje veći izlazak na naše subotnje turnire u Centru, gdje se vode borbe za kyueve.
Ovdje se nastavlja slijedeći utorak u isto vrijeme.
Izvjestio bl Muradenu


Post je objavljen 26.10.2005. u 11:11 sati.