Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

5. Jesenski otvoreni go-turnir Go-kluba 'Velika Gorica' – 22. 10. 2005.

9:30 – dolaze Robert i Nikola, pomažu oko slaganja garnitura te krećemo sa satom teorije. Uskoro se uključuje i Matej, ali "sat teorije" postaje komentirana partija između Mateja i mene. Možda bi bilo bolje komentirati neku od po mogućnosti zapisanih partija između samih igrača koji dolaze na sat teorije (iako bi tako nešto bilo malo teže nabaviti, jer još nemaju običaj zapisivati svoje partije... možda nešto s neta od naših igrača oko 5.-15. kyua koji igraju na netu?), ili čak neku profi partiju koja već ima profi komentare, čisto da se dobije uvid u njihov način razmišljanja (nije bitno sve pohvatati, ali sigurno bi proširilo horizonte :)) No možda još nije vrijeme za to... možda prvo nešto josekija i osnova ekstenzija/invazija?
Uglavnom, do oko 10:30 skupila se ekipa te krećemo sa turnirom.
Sistem švicarac, handicap –2, nadam se da nisam radio neke greške (jedna provjera mojeg SOS / SOSOS izračuna bila bi dobrodošla, posebno zato što je u vrhu išlo do SOSOS-a :)). Odigrana su četiri kola.

1. Robert Jovičić (14. kyu) Zagreb, 4 boda i sos 10.
2. Daniel Zrno (2. kyu) Velika Gorica, 3 boda i sos 9(36)
3. Stjepan Meštrović (7. kyu) Velika Gorica, 3 boda i sos 9(32)
4. Siniša Zadjelović (10. kyu) Velika Gorica, 2 boda i sos 9(34)
5. Matej Zakanj (8. kyu) Velika Gorica, 2 boda i sos 9(31)
6. Marko Ugarčina (12. kyu) Velika Gorica, 2 boda i sos 6
7. Nikola Primetica (23. kyu) Zagreb, 1 bod i sos 8
8. Lovro Blagaić (25. kyu) Velika Gorica, 1 bod i sos 7
9. Marijana Blagaić (26. kyu) Velika Gorica, 1 bod i sos 5
Nove kategorije: 13. kyu: Robert Jovičić
Što se partija tiče, znam malo toga izvan svojih partija jer kao i uvijek sam obično zadnji ostao igrati :
Koliko se sjećam:
1. vs Mateja... obzirom da me na satu teorije tukao sa 7 prednosnih (jer smo nastavili na partiju od Roberta i Nikole :)), sad sam mu vratio sa 4 handicapa. Skoro na početku partije okružujem jedan kut, rušim grupu od nekih 6-7 kamenova, a i dobivam popriličan zid s druge strane... upadima nekako rješavam njegove preostale prednosne kamenove i dobivam partiju...
2. vs Nikole... 9 handicap, ali ipak 21 kyu razlike čini svoje...
3. vs Siniše... mislim da nam je ovo prva partija nakon maratona Cormons – Trst – Ljubljana... kao i uvijek, zanimljiva :) 6 handicap, petljam po ploči, te uz uspone i padove (na obje strane) ipak na kraju dobivam za nešto malo (10-tak poena?)
4. vs Roberta... 9 handicap... totalno luda partija... tučemo se po cijeloj ploči, ja ostavljam slabe grupe posvuda. Prvo jedan veliki ko, zbog kojeg si jako oslabljujem drugu veliku grupu, te uskoro jedan ogroman ko o kojem visi cijela partija (tj. ako ga izgubim sigurno gubim, a ako ga dobijem još uvijek je sve otvoreno). Ja dobivam taj ko ali i uletavam u byoyomi, u kojem po običaju radim gluposti a onda i previd te mi pada grupa o kojoj sve ovisi. Uglavnom, svaka čast Robertu na borbenosti i smislu za napadanje, ja bi mu dao kyu :)
(mislim da činjenica da sam se većinom svjesno morao izvlačiti na ko-ove dovoljno govori)
Osim mojih partija, gledao sam završetak partije Robi – Siniša, koja je bila jako izjednačena (Siniša je vodio za koji poen) do pred sam kraj kad Siniša radi malu, ali ključnu grešku, te gubi za 0.5 poena.

Turnir vodio i izvjestio Daniel


Post je objavljen 26.10.2005. u 08:09 sati.