Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/flop

Marketing

Razjedinjeni narodi. 24.10.1945. – 24.10.2005.

Yalta, Yalta

Franklin Delano Roosevelt, Winston Churchill i Josif Visarionovič Staljin na Krimu su od 4. do 12. 02. 1945. dijelili svijet. Dogovoreno je da Njemačka mora potpisati bezuvjetnu kapitulaciju i platiti ratnu štetu. Njezin teritorij je podijeljen na četiri okupacione zone -američku, britansku, francusku i sovjetsku. Odlučeno je da će se osnovati Ujedinjeni narodi, organizacija koja će brinuti o očuvanju mira u svijetu…


WASHINGTON,25. listopada 2005.(Hina) - Američki predsjednik George W. Bush optužio je Siriju za potporu terorizmu i destabiliziranje Libanona i rekao da Ujedinjeni narodi moraju pozvati Siriju na odgovornost uključujući za umiješanost njezinih čelnika u ubojstvo bivšeg libanonskog premijera Rafika Haririja.
Sirija naravno odbacuje optužbe.

Za to vrijeme komentar u majci Rusiji…
..Početak duge diplomatske kampanje utvrđivanja stupnja sirijske upletenosti u ubojstvo libanonskog premijera Rafika Haririja podsjeća na vrijeme u kojem je Vijeće sigurnosti UN-a prije tri godine razmatralo iračku oružanu prijetnju, piše ruska novinska agencija RIA Novosti te zaključuje da će ishod kampanje pokazati jesu li svijet i Sirija izvukli pouke iz rata u Iraku.. Uz pitanje tko će zapravo i kojom metodom odlučiti o stupnju sirijske suradnje agencija se poziva na svoje izvore prema kojima je Mehlis mjesec dana prije objave izvješća kazao kako nema dokaza o sirijskoj krivnji i kako je zadovoljan njezinom suradnjom da bi zatim objavio izvješće kojim otkriva razočarenje.


..Ako je, kako tvrde ruski stručnjaci, europski i američki pritisak na Siriju put kojim se sirijski predsjednik Bašar al-Asad treba prisiliti na provedbu reformi, to bi "mogla biti vješta diplomatska igra".
No agencija izražava sumnju da će Washington znati postupati vješto i razborito, te završava tekst riječima da "ostaje nedvojbeno da će destabilizacija Sirije biti daleko razornija za cijelu regiju nego li
iračka kriza"..


Zvuči li vam ovo poznato?

DAMASK, 24. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Uz izvikivanje protuameričkih slogana tisuće Sirijaca u glavnome gradu u ponedjeljak prosvjedovale su protiv istrage što je provode Ujedinjeni narodi, a koja, prema njihovim riječima, nepravedno optužuje službeni Damask za ubojstvo nekadašnjega libanonskog premijera Rafika al-Haririja.
Demonstranti tvrde da Washington želi da UN-ova istraga bude pritisak na Siriju jer se ta zemlja bori protiv Izraela i protivi invaziji koju su Amerika i saveznici 2003. izveli na susjedni Irak.

"Ne bojimo se Amerike, dolje Amerika", viču mladi. Drugi nose transparente s tekstom:
"Sirija nije novi Irak".

?


Post je objavljen 26.10.2005. u 11:20 sati.