Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maroons

Marketing

Voda, ćiribimbe, panceta, tri žarulje i sjećanje na jedan grad

U Gradu već par dana voda nije za piće, svi nekako čekamo da se stanje stabilizira, da se riješi problem u vodovodu. Sinoć sam napunio brukvu vode, a na dnu je bilo zemlje, onako pošteno, po cijeloj površini...u kući je stalo pranje pjata i robe, zamalo i tuširanje (e to bi tek bila biokemijska katastrofa...uf, ne želim ni zamišljati situaciju). Po prodavaonicama je lagana nestašica vode, bar u mom kvartu. A onda negdje pročitam da je Hrvatska jedna od zadnjih zemalja gdje se pitkom vodom peru ulice. Pitajte bilo kojeg studenta građevine hidrografskog smjera(Pozdrav Spavalici!) koja bi trebala biti cijena vode...ostali biste šokirani.

Jutros sam dobio dojavu da me se "prati", to jest da je maroons.blog došao na repertoar surfanja netom nekih kolegica s faksa. dakle, potvrdila su se moja predviđanja. To je za svaku pohvalu, treba širiti horizonte znanja, a nema boljeg mjesta na netu od maroons.bloga, molim vjerne bloggere u komentarima potvrdu ovog navoda.
Anyway, pozdrav koleg(ic)ama ma gdje bili!

Mislim da ću večeras penzionerski ranije u krpe, danas je bila dupla smjena, sutra imam samo ujutro predavanja, al sam i za popodne uspio zakrčiti program drugim obvezama. To je valjda studentski život, uvijek se nešto zbiva...a najavljeni su i neki kolokviji krajem studenog. Kako kaže jedan gradski ridikul:"Kuha se panceta..."

Imam problem s elektrikom u stančiću. Problem s jednom žaruljom. Ustvari, sad ih je više...već mi je treća žarulja u kuhinji pregorila. Naravno, nemam više rezervnih, tako da sam morao prekombinirati raspored žarulja prema redu važnosti. Nakraju je izvisila sprema, iako ne vjerujem da će nova žarulja u kuhinji puno izdržat. Tu je neki drugi problem, valjda snaga ili napon, šta ti ga ja znam...ne poznam baš prirodu slabih i jakih struja...

Vidio sam na telki da će bit koncert Depeche Modea u Zagrebu u ožujku...joj, što bi to bila drama...moram li napominjat da i po ovoj temi ima puno problema, bolje da ih ne nabrajam, brzo ću odustat...može me prisilit na razmišljanje jedino ako se uža ekipa organizira, kao pred par godina za Amsterdam...ludo i nezaboravno...ljudi, bliži se Nova, ako igdje mislite putovat, pođite u Amsterdam, nećete falit. Samo nemojte napravit grešku većine turista pa da tamo i - ostanete. Naime, objašnjeno nam je da su svi klošari koje sretnete po ulici ustvari nekadašnji turisti, koji su se zaljubili u grad i sve tekovine(bolje reći dimovine) kulture koja u njem vlada. Danas su i oni atrakcija grada.

Ovim iscrpih sve teme za današnji post (koji biblijski zaključak, hehe...). Pozdrav!

Post je objavljen 25.10.2005. u 22:00 sati.