Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hskzrinjskimostar

Marketing

BLAŽ SLIŠKOVIĆ: MOŽEMO DO NASLOVA PRVAKA

Image Hosted by ImageShack.usNavijači mostarskog kluba su prošle sezone na utakmicama pjevali "hoćemo golove, hoćemo pobjede, hoćemo titulu još ove godine", dok su na utakmicama ove sezone to "još ove godine promijenili u "i ove godine".Zrinjski im je prošle sezone ispunio želju, dok malo tko vjeruje da će i ove. Barem ne do danas! Nismo očekivali da će jučerašnji dogovoreni intervju sa Sliškovićem otići u tom smjeru, ali Slišković je sredinom...

...razgovora ipak otvorio dušu.

Možemo obraniti naslov prvaka. Zašto ne! Trebamo samo vjerovati u sebe. Ja vjerujem u ovu momčad", kazao je Slišković koji, dok je ovo govorio, nije bi nimalo euforičan.

Malo koji trener bi to rekao, pogotovo jer čelni ljudi Zrinjskog nisu pred Sliškovića i igrače postavili takav cilj, ali Slišković je puno puta dokazao da je drukčiji od drugih trenera. Jasno da smo nakon te rečenice morali prekrižiti predviđena pitanja i razgovor je potekao u drugom smjeru:

Ne govorim ovo jer me je pobjeda u Bihaću bacila u neku euforiju, što više, nisam u potpunosti ni zadovoljan kako smo odigrali u Bihaću, nego zato što vjerujem da možemo. Imam puno argumenata da tako vjerujem".

Pitanje nismo trebali postavljati.

Smatram da u ovom trenutku igramo najljepši nogomet. To je moje subjektivno mišljenje, ali gledo sam Široki Brijeg, gledao sam Modriču, gledao sam Sarajevo i mogu reći da me ne oduševljavaju. Ni mi ne briljiramo, ali ono što pružamo u posljednje vrijeme, bolje je od onoga što pružaju klubovi iz vrha.

Sigurno da će biti onih koji će reći da ste preoptimistični?

To je njihovo pravo. Ne govorim da sam siguran da ćemo osvojiti titulu, nego samo da vjerujem kako je možemo osvojiti. Ako smo u prvih deset kola osvojili sedamnaest bodova, vjerujem da ćemo u drugih deset još više, a onda u zadnjih deset još više. U posljednjih nekoliko utakmica obrana je dosta čvrsta, vezni igrači sve su češće strijelci, dok su i napadači proradili što nam je vrlo važno.

Trenutačno ste na sedamnaest bodova, osam manje od vodećeg Širokog Brijega?
Sedamnaest bodova je dobar bodovni učinak kada se zna da smo šest puta gostovali, za razliku od Širokog koji je pet puta igrao u gostima i Modriče koja je samo četiri puta igrala vani.

Kada se i stvorio zaostatak?

Momčad sam preuzeo sedam dana prije prvog kola, igrači nisu znali što želim, nisu se poznavali međusobno jer ih je dosta došlo u ljetnom prijelaznom roku. Nekoliko njih bilo je i totalno nespremno. Da smo imali više sreće, mogli smo pobijediti u Travniku, možda i protiv Širokog Brijega, možda nismo trebali izgubiti u Banovićima, ali sreća nas tada nije ni mogla nagraditi jer nismo izgledali kao momčad. Objektivno, sada izgledamo, zbog čega žalim samo za jednim bodom s Koševa i tri iz Posušja.

Kakav je bodovni plan do kraja jeseni?

Teško je nešto prognozirati, ali s obzirom na trenutačnu formu, mislim da možemo do dvanaest-trinaest bodova. S takvim raspletom vjerujem da bi nam jesenski prvak bježao pet-šest bodova, što je na proljeće dostižna prednost,

A na proljeće?

Objektivno, zar nije očekivati da na proljeće igramo bolje? Imat ćemo ono što ljetos nismo, dakle, prave pripreme kako bi se još bolje uigrali, a i raspored će nam biti lakši, što ne treba zanemariti. Nadam se da će klub biti u mogućnosti osigurati nam jedno ili dva pojačanja koja će nam donijeti kvalitetu više i, naravno, ako nas netko napusti (čitaj Vidić) da nađe pravu zamjenu - završio je Slišković.

Sigurno da će ove Sliškovićeve riječi otvoriti mnoge diskusije i nema nikakve sumnje da nas čeka zanimljiv nastavak prvenstva gledajući iz konteksta Zrinjskog. Možda još zanimljiviji nego prošle sezone kada je Zrinjski bio monotono dobar i prekvalitetan za konkurenciju.


Dnevni list/zrinjski.info

Post je objavljen 25.10.2005. u 18:20 sati.