Lijepi moji, evo mene i piletine natrag...
Bas danas, pokupi mene dragi doma i vozi me na posao.. I onako lijepo i divno iz ljubavi, donese on meni gablec (buduci da danas radim do 01 ujutro, da imam sto za popapati, jer kantina ne radi navecer..). I tako sjedimo mi u autu ispred firme i pricamo...
ja: Dragi, ti si se cijepio protiv gripe?
ON: Da jesam... hoces se i ti cijepiti?
ja: ma neeeee, kaj ce to meni...
ON: ma i to kaj velis... zdrava si ti puca, kaj tebi moze biti...
ja: e, a ako ja dobim gripu, jel se mozes ti zaraziti ako si cijepljen...
ON: da...
ja: ?????
Pricamo mi dalje...
ja: micek, hvala ti kaj si mi dofurao gablec, nisi trebao...
ON: ma necu da mi moje zlato bude gladno na poslu...
ja: trept trept... e, a sa cime je sendvic?
ON: sa svjezom puretinom...
ja: ??????????
I tako lijepi moji, skupila ja informacije kako pticie nisu zarazne ako se dobro termicki poubijaju svi elementi gripe... Pa ako ne zelite mahnito trcati u krug, kokodakati i mahati rukama, evo jedan dobar recept......
Pa tko prezivi - pricati ce!
Piletina sa sezamom
Sastojci za 4 do 6 osoba
800 g fileta pilećih prsa
limunov sok
2 žlice umaka od soje
sol
papar
ulje za prženje
1 žlica Vegete
Za paniranje:
brašno
2 do 3 jaja
300 g sjemenki sezama
2 žlice Krušnih mrvica Podravka
Postupak
1. Piletinu narežite na krupnije trake. Pokapajte ih limunovim sokom i umakom od soje te pospite Vegetom. Ostavite da malo odstoje.
2. Uvaljajte ih u brašno, zatim umočite u razmućena, malo posljena i popaprena jaja, a na kraju ih uvaljajte u mješavinu sezama i krušnih mrvica.
3. Stavite ih pržiti u duboko vruće ulje, na umjerenu temperaturu, dok ne poprime zlatnožutu boju.
4. Izvadite ih na upijajući papir.
(www.coolinarika.com)
Fino ide uz tartar ili zelenu salatu
Voli vas
Poslovna
Post je objavljen 25.10.2005. u 18:12 sati.