Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

6. turnir go-sekcije O. Š. 'Jurja Habdelića'- 24. 10. 2005.

Došao je Zvonko ovaj puta po mene doma za odlazak u Habdu. Bio sam posebno umoran još od noćnog puta iz Beograda, a i radnoga dana. Išli smo busom, jer to je ipak četirir autobusne stanice.
Bilo je djece koji su čekali početak goa. Ulazim u učionicu i počinje pripremanje garnitura za rad. Stavio sam četiri garnitura 13x13 i pet 9x9. To je ta 18 učenika u radu.
Od trojice učinika što su pred početak došli doznajem da će ih još doći, što njima rekoše tako. Mislim kako će ovaj puta biti zanimljivo.
Došlo je vrijeme za početak rada, a ono su ovdje i dalje samo prva trojica. Odluka je da se igraju slobodne partije za učenje. Zvonko na taj način ima stalnu zanimaciju. Uči ih i pokazuje razne dobre stvari u igri. Dolaze još učenika, ali na kratko. Zvonac i njima pokazuje. Ja igram s nekima uz pokazivanje. Nekako bliže kraju prvoga sata odlujčujem se na nekakvo igranje uz natjecanje i evidenciju istoga. Kažem im: 'Djeco imam neke diplome i htio bi vam ih podjeliti, ali za njih se treba natjecati.' Salžu se da se odigra turnir, ali ih je samo četiri. Većina odlazi jer moraju na druge aktivnosti. I tako je urađen samo jedan turnir atari-goa na 9x9. Pogledajmo što se to odigralo:

1. Dominik Pavlić 1. interna kategorija, 4 boda, sds 12(28)
2. Mario Stanišić 1. interna kategorija, 4 boda, sds 8(24)
3. Filip Šoić 1. interna kategorija, 2 boda, sds 6(18)
4. Andrija Starčević 1. interna kategorija, 2 boda, sds 6(18)
Čak ni ovaj turnir nije odigran u cijelosti, jer je Andija morao otići prije zadnjega kola, tako da je Mario dobio protiv njega bez borbe. Pobjedio je Dominik s istim brojem bodova kao i drugi Mario. Odlučio je broj bodova pobjeđenih protivnika.
Filip iz susjednog Kvaternika je bio jednak s Andrijom, ali je odlučio raniji odlazak Andreja.
Svi su imali istu 1. internu kategoriju i igrali do prvoga zarobljavanja.
Kyu igrači su dolazili i odlazili i ni u jednom trenutku nije bilo mogućnosti za neku organiziraniju aktivnost. Njihov se povremeni boravak ovdje pretvorio u pojedinačne igre međusobno, sa Zvonko i samnom.
bl. Muradenu


Post je objavljen 25.10.2005. u 14:21 sati.