Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mercyfulfate333

Marketing

SOTONIZAM I CRNA MISA

Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

Nipošto nemojmo mješati sotonizam i staru religiju vještica.Sotonizam je novotvorina kršcanske crkve.Ili da bolje kažemo:sotonizam je mješavina kršcanstva i stare religije.Cesto nije rijec o štovanju demona vec samo štovanje sile jace od kršcanskog boga koji je iznevjerio svoje štovatelje.Postoji vjerovanje da je maršal Gilles de Raise jedan od prvih zacetnika sotonizma koji je svoj procvat doživio u Francuskoj za vrijeme Luisa XIV.
Možemo reci da su sotonisti kao svoje uzeli ono vjerovanje koje Crkva pokušava nametnuti kao ideju vješticje religije.Sotonisticki svecenik odjeven je jednako kao i svecenik kršcanske crkve,uz razliku što preko sebe nosi prebacenu kapuljacu s kozjom glavom ili glavom neke druge rogate životinje ,a štovatelji ga štuju kao Sotonu.
No,rijetke su slicnosti s vješticjom religijom.Vecina vjerovanja i prakticiranja za koje je Crkva tvrdikla da su vješticje cisto su simbolicke.
Tvrdilo se da vještice održavaju tzv. Crne mise koje su u svemu slicne crkvenim ,ali se sve radi obrnuto.Odnosno,koristi se raspelo,ali okrenuto naopacke,molitve se izgovaraju naopacke,umjesto svete vode koristi se prljava voda,koristi se gola žena umjesto oltara,žrtvuju se životinje,izvode se orgije.
Crna misa je najvažnija i najbezbožnija ceremonija crne magije.Vjerovalo se da se održava za vrijeme vješticjih sabata u vrijeme oko Božica i to od jedanaest sati po noci pa do ponoci,ali ponekad su mise trajale sve do zore.Hostje su crne,s ustisnutim opscenim slikama ili slikom Sotone.Ponekad su hostije tamnocrvene boje koje nalikuju na sasušenu krv.Umjesto kaleža se koristi lubanja.Umjesto vina u njoj je krv ili urin,osobito urin žena.Oltar je ponekad presvucen crnom tkaninom,mada je ponekad i gol,a na njemu su rasporedene svjece i posude ili lubanje koje se koriste u ceremoni.Svijece su izradene od ljudskog sala pomješanog sa sumporom i uvijek su crne.Svjecnjaci predstavljaju nebeska tijela,Sunce,Mjesec i zvijezde,i izradeni su od ebanovine.Umjesto tamjana koristi se mješavina aluminij-kalij sulfata i sumpora ili nekih drugih mješavina neugodnog mirisa.Sotoni se žrtvuju ljudske žrtve.
Na oltaru je cesto puta misal cije su korice presvucene u kožu nekrštenog novorodenceta.Broj svijeca je sedam,devet ili trinaest i cesto su oblika naopako okrenutog trokuta.Svecenik prska sljedbenike mješavinom vina i krvi žrtve(nakon što je žrtva vec ubijena) i nastavlja misu moleci se Sotoni ili izgovarajuci molitve naopacke.Križa se ljevom rukom.Kalež kruži medu štovateljima,pun krvi žrtve ili urina onih koji sudjeluju u crnoj misi.Zatim slijedi dizanje hostije popraceno divljim krikovima štovatelja.Svecenik ubada hostije nožem kojim je ubio žrtvu i zatim se umace u krv.Nakon toga se bacaju na zemlju i svecenik pljuje na njih,a štovatelji pojure da ih zgaze nogama.Na kraju se sadržej kaleža rasipa po zgnjecenim ostacima.
Vjerovalo se da ako netko želi uništiti svoga neprijatelja za vrijeme crne mise treba uzeti jednu od hostija natopljenih krvlju,podici je u zrak i viknuti ime osobe koju želi prokleti.Osoba bi na taj nacin umrla ili bila povrijedena.
Nakon crne mise sljedila je gozba u kojoj bi svi pretjerano jeli i pili,a nokon tog sljedile su orgije.
Vjerovalo se da za vrijeme tih orgija Sotona ima odnos s ljudima obaju spolova.
Takoder se vjerovalo da štovatelji goli plešu oko oltara,ledima mu okrenuti,združeni rukama,bijesno se vrteci u kolu.Ovdije možemo pronaci slinost s plesom vještica.
U Francuskoj su Crne mise bile popularne u 17. i 18.stoljecu.U noci kad je 1793. ubijen Louis XVI. skupio se velik broj štovatelja slaveci Antikrista.Krajem 18.stoljeca u Linburgu se razvilo društvo koje je sebe nazivalo "Jarci".Sastajali su se u noci u tajnoj kapelici i održavali Crne mise,nakon što su izlazili cineci zlocine,ubojstva i silovanja.Postoje svjedocenja da je u tom periodu pogubljeno vješanjem cetiri stotine pripadnika tog društva.
U Gaskonji je postojao slicni ritual koji se nazivao misa St.Secaire.Obicno ju je vršio svecenik koji se želio nekome osvetiti.Održavala se u napuštenim crkvama ili podrumima dvoraca.U jedanaest sati po noci svecenik bi pocinjao održavati misu naopacke završavajuci je kad bi otkucala ponoc.Koristio je crnu hostiju u obliku obrnutog trokuta.Umjesto vina koristila bi se prlljava voda ili voda u kojoj se kupalo nekršteno dijete.Nije koristio raspelo nego je lijevom nogom na zemlji nacrtao znak križa.Ta ceremonija donosila je smrt osobi za koju je održavana Crna misa,najcešce polaganu smrt.

Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 24.10.2005. u 22:20 sati.