Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/epizoantus

Marketing

Goja na izletu (10. dio)

Da su Frisk i Stanka još koju minutu ostali na onom kauču, Goja bi vjerojatno promijenio agregatno stanje. Ovako je hitro iskočio iz ormara odmah nakon njihovog odlaska iz podruma. Fogec je isto to napravio pola sekunde kasnije. U ormaru je zaista bilo vruće i zagušljivo, dva drugara su jedva dočekali izlazak na kakav-takav zrak. Goja nije ništa mogao reći od užasa i razočaranja. Nije htio ni pogledati Fogecu u oči. Fogec je jedva dočekao priliku da navuče na sebe hlače. Ukupno gledajući, Goja i Fogec su u ormaru proveli nešto manje od sat vremena.
Goja se u tom trenutku sjetio Maje i svog neuspješnog plana «barenja». Maja je vjerojatno sad zaspala od omamljenosti njegovog čarobnog napitka, pomislio je s velikom tjeskobom. S prezirom je pogledao onaj famozni kauč koji je sad izgledao nekako blijedo i pogužvano. Gojino razmišljanje je prekinuo Fogecov fufljavi glas.

«Slušaj Goja, nemoj nikome...», počeo je tiho Fogec.

«Neću Fogec, neću! A sad bježi dok sam još normalan...», odgovorio je bijesno Goja.

Kao da je onaj ormar iz Gojinog organizma izvukao ponešto Heineken piva, Goja je postao svjestan svoje neugodne situacije. Sat vremena je proveo u ormaru, dok je Maja sad sigurno ležala pored nekog sretnog izletnika. Ništa nije ispalo onako kako je planirao.

Fogec je otišao isprazniti svoj mjehur u prirodi, a Goja je krenuo prema vikendici. Nastojao se držati strogo cool, da netko ne bi nešto krivo pomislio. Iza vrata vikendice se čula glazba i nekoliko glasova.
Ušavši u zadimljeni prostor vikendice, Goja je primijetio da fali nekoliko lica. Nije bilo Maje, Dejane i Peksimeta. Anita i Jakov su sjedili u uglu i razmjenjivali poljupce. Gledec je i dalje razgovarao sam sa sobom, dok se Monika držala dosta nezainteresirano. Ugledavši Goju, Štriga se od srca nasmijao. Iz WC-a je dopirao zvuk pražnjenja želuca na suprotnu stranu.

«Di su svi, tko to riga?», upitao je nestrpljivo Goja.

«Maja i Dejana su otišli s Peksimetom, pokupili su se prije pola sata. Maja šatro treba ići negdje sutra, pa ih je on odvukao. A riga onaj FER-ovac, previše je popio...», odgovorio je Štriga.

U tom trenutku je izašao Tumbač iz WC-a i sjeo pored Monike. Monika se refleksno pomaknula pola metra prema Aniti da bude što dalje od Tumbača. Tumbač je izjavio da mu je sad puno lakše.

«Kako je Maja otišla, nije mi jasno?», mudro je upitao Goja Štrigu. Nije bilo logike da Maja poslije njegove đus-votke išta kaže, a kamoli da razumno razmišlja.

«Heh, Goja, moram ti nešto reći... Ajmo van!», rekao je Štriga i slatko se nasmijao.




Post je objavljen 23.10.2005. u 20:54 sati.