Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Je li ubojica Ibrahima Dedića upoznao Stjepana Mesića i Milana Bandića s Don Kingom?


Davor Butković piše u subotnjem Magazinu da je jedan od organizatora dolaska Dona Kinga u Hrvatsku

(Prije no što je otputovao King je poželio kupiti više od deset slika izvješenih u hotelu Sheraton, ali mu u tome nisu mogli udovoljiti. Na Plesu se srdačno pozdravio sa svojim domaćinima, Leonardom Pietrajem, Zlatanom Hrleom (Soma Dollara), Željkom Golubom, ali i s momcima iz zaštitarske tvrtke Erić&Bilić i dr. koji su ga danonoćno čuvali. Poklonio se šefu zaštitara Vladi Rajiću koji ga je fascinirao sa svoje tri rane iz Domovinskog rata. Kralj je napustio Zagreb kličući "Fala! Fala! Fala!")

Dražen Brajdić, Večernji list, 18.10.2005 17:58


u policijskoj akciji Magla i forenzičkim dokazima identificiran kao ubojica kontroverznog bankara Ibrahima Dedića.

Butković se zgrozio nad činjenicom da je Dedićev ubojica bio među organizatorima susreta Dona Kinga s hrvatskim Predsjednikom Stjepanom Mesićem i zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Za razliku od Butkovića mene ne čudi što Predsjednika Stjepana Mesića nitko iz njegova obavještajnog okruženja nije upozorio s kim se druži.

Predsjednik se i u drugačijem obavještajnom okruženju (dok su mu glavni špijuni bili Bagić i Turek) znao družiti s kriminalcima. Zašto bi sada kad su mu špijunske uzdanice Tomislav Karamarko i Saša Perković bilo drugačije?

Milan Bandić se na javnim skupovima srdačno pozdravlja s bivšim okrivljenicima u procesu "Zagrebačkoj mafiji".

Zanimljivo je da Jasna Babić u svojoj knjizi o domaćoj mafiji nigdje ne navodi ime Željka Goluba koji je bio jedan od organizatora dolaska Dona Kinga u Hrvatsku.

Zato ga je Gordan Malić proljestos u Globusu izravno povezao s Dedićevim ubojstvom:


Egzekutor bankara Dedića?

- Policija već dvije godine ima informaciju o ubojici Ibrahima Dedića, za njim je raspisana i tjeralica, ali on se šeće Zagrebom

Globus


Svojedobno sam, vezano za ubojstvo nogometnog menagera Dine Pokrovca napisao:

Zadnje objavljene okolnosti ubojstva nogometnog menagera Dine Pokrovca govore o atentatorskom rukopisu kojim se navodno već koristio frankfurtski krak zagrebačke mafije.

Dva su autora: Ivica Đikić u Feral Tribuneu i Duško Miljuš u Jutarnjem listu, ukazivali na frankfurtsku vezu u sačekuši za Dinu Pokrovca.

Pred nekoliko mjeseci Gordan Malić je u Globusu objavio navodni policijski dokument u kom se odgovornost za ubojstvo kontroverznog bankara Ibrahima Dedića pripisuje Željku Golubu, bivšem boksaču i boksačkom menageru s boravištem u Frankfurtu.

Ibrahim Dedić ubijen je 1999. na ulazu u zgradu u kojoj je stanovao. Gotovo identična sačekuša kao u slučaju Pokrovac.

Dino Pokrovac - smrt je došla iz Frankfurta?


Ako postoje ferenzički dokazi kojima se može optužiti jednog od organizatora susreta Dona Kinga s Predsjednikom Mesićem i gradonačelnikom Milanom Bandićem, nejasno je zašto policija tu osobu nije uhapsila čim je sletjela na Pleso letom iz Franfurta?

Ili takvi dokazi ne postoje, ili ako postoje, sadašnji ih vrh policije ne želi rabiti jer ih je pribavio tim bivšeg ravnatelja MUP-a Ranka Ostojića?

Među organizatorima Kingova boravka u Hrvatskoj bio je i Vlado Rajić, kum Vinka Žuljevica Klice i jedini svjedok ubojstva Veselina Marinova, za koje je Vrhovni sud nedavno potvrdio oslobađajuću presudu Klici.

Rajić je inače šef zaštitara u firmi Erić&Bilić koja je u neformalnom vlasništvu Vinka Žuljevića Klice.

Butković piše da se i premijer Sanader u neformalnom razgovoru zgrozio nad takvom presudom Vrhovnog suda.

Ako je premijer Ivo Sanader već toliko upućen u zbivanja na hrvatskoj mafijaškoj sceni, kako to sugerira Butković, kako to da nije uticao na policiju da uhiti ubojicu Ibrahima Dedića, što je mogao, kad već nema ingerencija nad Vrhovnim sudom i i ne smije komentirati odluke sudova.

Za ekipu Vinka Žuljevića Klice koja se ovom prigodom dovela u vezu s Predsjednikom Mesićem po dvije osnove nadležan je Saša Perković, Predsjednikov savjetnik za nacionalnu sigurnost. Osim što je u tom svojstvu morao znati da tko se preko Dona Kinga približio Predsjedniku, Saša Perković je i kao bivši visoki dužnosnik HIS-a (danas OA) morao biti upoznat s operacijom "Barakuda" koju je osmislio i vodio njegov otac Josip Perković, kao savjetnik u HIS-u, a koja se većim dijelom zasnivala na špijunskim zapažanjima Veselina Marinova o djelatnostima Vinka Žuljevića Klice. Prema Jasni Babić, Vinko Žuljević Klica ubio je Veselina Marinova kako bi kaznio njegovu izdaju.

Ako je to poznato Jasni Babić, kako ne bi bilo Saši Perkoviću.

Ili se u pozadini svih ovih nedoumica krije činjenica da su se nakon ubojstva Veselina Marinova spektakularno pomirili Vinko Žuljević Klica, do tada pripadnik mafijaškog klana braće Vjeke i Marka Sliška, sa Hrvojem Petračem, javno dovođenim u vezu s eliminacijom klana Sliško sa mafijaške scene.


Josip Antić Zefo, Hrvoje Petrač i Vinko Žuljević Klica u bivšem Zefinom lokalu Od sumraka do zore


Treba se samo prisjetiti da je Predsjednik Stjepan Mesić prilikom potvrđivanja da se Hrvoje Petrač nalazi u Izraelu i da ga čeka izručenje kazao da zagorski vinar ima pravo na obnovljeno suđenje čim se vrati u Hrvatsku.

Izravno se na taj način stavivši na stranu Hrvoja Petrača i izvršivši pritisak na Vrhovni sud Predsjednik Mesić je tom izjavom dao do znanja da očekuje oslobađajuću presudu u obnovljenom suđenju, koje bi trebalo započeti čim Petrač bude izručen iz Grčke.

Čemu se onda čuditi što Petračevi ljudi slavodobitno, na očigled svekolike javnosti, organiziraju susret Milana Bandića i Predsjednika Stjepana Mesića s Don Kingom.


Post je objavljen 23.10.2005. u 13:28 sati.