Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/flop

Marketing

Prvi hitni sastanak KSOPG-a

Povodom pojave virusa u ptica selica koje su sa sjevera krenule u toplije krajeve, otvaram Prvi hitri sastanak kriznog stožera za obranu od ptičje gripe. Teme sastanka ste dobili u komentarima ispod ''novog posta''. Dakle na početku, pozivam sve sudionike da se čekiraju što prije kako bi hitno donošenje odluka bilo hitrije. Za početak otvaram raspravu o proširenju dnevnog reda, pošto su neki sudionici zapeli u prometu.

Uvažava se prijedlog KeyDot i kao aperitiv prvoj točki dnevnog reda uvodimo domaću slavonsku šljivovicu.

1. zaključak: zagorska juha od gljiva, patka s mlincima, preljev (oo će izabrati), zelena salata, sivi pinot;
Batak rezerviran. Prelazimo na drugu točku.

Najgora hrvatska kletva:
a) dabog da gledo svoju kokoš na CNN-u
b) dabog da gledo svoj kokošinjac na CNN-u

I upravo primam prijedlog slijedeće točke. Ako je ovo za što smo osnovali ovaj krizni stožer jako bitno. Ako je bitno da znamo s čime imamo posla. Ako jedino londonski lab može potvrditi virus. Samo on. Kako to da taj lab ne radi preko vikenda?
Zar je to objašnjenje zašto još nema HR rezulata?

Ma dajte molim vas. Evo dokaza da lab radi, i da su rezultati vjerojatno napravljeni i za 'naš' slučaj, ali su još uvijek tajna za javnost. Istoga dana u HR je potvrđena gripa, a u Engleskoj je riknula papiga iz slijedeće vijesti:

BRITANSKA PAPIGA ZARAŽENA SMRTONOSNIM VIRUSOM H5N1
LONDON, 23. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Papiga koja je uginula u karanteni u Velikoj Britaniji bila je zaražena smrtonosnim sojem virusa ptičje gripe H5N1, objavilo je britansko ministarstvo poljoprivrede.
Glasnogovornica ministarstva potvrdila je da su znanstvenici kod papige pronašli "jako patogen virus H5N1". "Taj virus najbliže odgovara soju pronađenom kod pataka u Kini ranije ove godine", rekla je.

Papiga, uvezena iz Surinama u Južnoj Americi, bila je dio miješanog kontigenta od 148 ptica koje su u zemlju stigle 16. rujna, objavilo je ministarstvo. Držane su s drugim kontigentom od 216 ptica s Tajvana. Sve te ptice izdvojene su kada su bile u karanteni.

Kako to da se za jedne test može napraviti do nedjelje, a za druge ne?

Ili neka dostavna služba radi jaaako sporo.

Post je objavljen 23.10.2005. u 23:35 sati.