Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dargan

Marketing

Hotline zgode i nezgode


Sve naše radio i TV stanice, skoro sva dnevna i sedmična izdanja novina preplavljeni su reklamama za sexy vruće linije, "Nazovi me, mazna sam, vlažna sam", "Samo tebe čekam", "Pozovi me odmah"... a svima nam je dobro poznata "bosanska verzija" hotlajna ("Drpaj me za sisu, upri u me k'o u životinju"). Cijena minute vrućih šaputanja je ispisana dolje negdje sitno, neupadljivo. Ma ko bi pored neke zgodne cice sa sifonima ko balonima, koja izazivački liže prst i spretno se meškolji po krevetu i primjetio cijenu. Cijena se obično shvati kada dođe telefonski račun, a onda...
Tako mi je poznat slučaj dostavljača u jednoj kurirskoj kompaniji u Njemačkoj koji je pozivajući seks linije sa službenog mobilnog telefona napravio račun od 40.000 eura i time doveo kurirsku kompaniju do ivice bankrota a sebe ostavio bez posla i na vrat si natovario advokate svoje bivše kompanije. Iako je prije na par mjeseci dobio obavještenje telekomunikacione kompanije, koja ga je upozorila da je napravio račun od 4.000 eura zamolivši ga pri tome da više ne pretjeruje sa seksi razgovorima u sitnim satima, bivši kurir je tek nekoliko mjeseci izdrzao bez "vrućih" razgovora, a zatim je ponovo počeo da zove svoje omiljene operaterke i napravio račun od 40.000 eura.
Poplava i dostupnost ovih majstorica da ispune sve vaše želje preko običnog telefonskog razgovora sa neobičnim cijenama govore u prilog da je takva vrsta posla kod nas itekako isplativa. Ko su ljudi koji koriste takve usluge? Ima li neki određeni profil ili to može biti baš svako? Evo još jednog prekookeanskog primjera nespretnosti jednog običnog korisnika hot-linea. Željan vrućih telefonskih razgovora John Mullen Jr okrenuo je broj jedne seksi linije, ali umjesto uspaljene sagovornice, s druge strane telefonske žice dočekao ga je šef clevelandske policije Guy Turner. Mullen je, naime, nepažnjom okrenuo privatni broj telefona šefa policije Turnera kojem je 15-ak minuta nježno šaputao svoje seksualne fantazije. Policija je u međuvremenu uspjela locirati poziv i ubrzo se našla u Mullenovu stanu gdje ga je uhapšen. Ma ovo neki baksuz, gdje baš od silnih hotlajnova da dobije baš šefa policije?!
Gdje zadovoljstvo u svemu tome? Da ga nema nebi se silan novac trošio (i zarađivao) na ovoj vrsti poslovanja. Ma ko bi sve to znao i osjetio dok sam ne proba (i podijeli sa nama ovdje svoje utiske i baci neki komentar). Svi oni koji tako šta koriste ili će tek koristiti nek' se dobro pripaze da ne dođu u neke prilike slične junacima gornjih redova, i da pri tome ne posluže kao inspiracija za neki novi tekst.
Više o ovome i sličnim temama možete pročitati na www.prnjavor.co.sr

Post je objavljen 21.10.2005. u 19:33 sati.