Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sickofitall

Marketing

Bookara

np Orphaned Land - Mabool (The Story Of The Three Sons Of Seven)

Bookara, to je novoosmišljeno događanje u Makarskoj, a locirano je u Bookcafe-u. Radi se, naime, o glazbenoj slušaonici, uz, ako je moguće, prezentaciju knjige glazbenog autora. Sinoćnjom slušaonicom Tom Waits-a, održala se treća po redu, nakon Bob Dylan-a i Jim Morrison-a, a posjeta je bila najbolja do sada. Naravno, mobilizirani DJ je za sve tri slušaone bio eminentni Butch, jer ipak on u ovom gradu zna najviše o spomenutim autorima, a i inače o popularnoj glazbi. Možda ga samo Spajić malo 'šije' :-P, ali o tom another time maybe...
Međutim, nije mu za pohvaliti se činjenica da je pjesme mijenjao s 'remote controlerom' (!?) - srami se Butch! Dobro, istina je da su tehnički uvjeti ograničeni u Bookcafe-u, jer je to na kraju krajeva knjižara, a ne kafić - barem tako kaže prva riječ imena knjižare ili se pak varam, hm. Jedan cd drive je realnost prostora, stoga, Butch oprošteno ti je, ali da se nije slučajno ponovilo!

Šta ima nova u gradu neki me pitaju, jer kao slabo izvještavam o 'bitnim stvarima', pa da napišem par slova i tračeva.
Prošli vikend, odnosno, u nedjelju rano ujutro, viđen je kit u Makarskoj luci, aha! Sad se pitate kakav kit - plavi, bijeli, sivi? Pa onaj najveći sisavac koji nastanjuje planet Zemlju, boja nije bitna! Dobro, raspitajte se kod nekog drugog izvora informacija jer je ovo sve što ću reći o ovom nesvakidašnjem događaju.
Ankica je postala službena prevoditeljica i co-manager prilikom transfera mladih brazilskih nogometaša za srednju Dalmaciju. Nevjerojatno, ali istinito.
- Prije neki dan, priča Ankica, zovu me iz NK Zmaj sa sportskog centra da imaju nekog Brazilca pa da dođem porazgovarat s njim, jer on nezna 'beknit' engleskog, a čuli su da ja govorim portugalski. I tako sam ti ja njemu morala objašnjavati trening, šta da radi i šta da ne radi, a mali jadan zbunjen cili, nezna di je. I onda mi zvoni danas opet mobitel, nastavlja ona, i s druge strane neki lik, kaže manager iz Splita, te da on isto ima nekog Brazilca, pa bi trebalo razgovarat s njim i da će za nekoliko sati doć u Makarsku da obavimo posao - s nevjericom i čuđenjem govorila je Ankica dok smo pili kavu u Bookcafeu. Čestitam Ankice na ad hoc unapređenju. :-)


Post je objavljen 21.10.2005. u 19:22 sati.