Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/arsenalgospic

Marketing

Thierry Henry - Topnik svih topnika







S dva pogotka Sparti, a ukupno 186 u dresu Arsenala, Henry je dosegnuo fantastični primat. Dosadašnji lider je bio također velikan, živa legenda engleskog nogometa, Ian Wright koji je potpisao 185 golova za "topnike".

Prvi sam strijelac u povijesti Arsenala - Thierry Henry nije mogao, ni htio, suzdržati svoje oduševljenje. Preksinoć je, naime, prešao taj... Prag: s dva pogotka Sparti, a ukupno 186 u dresu "topnika", dosegnuo je fantastični primat. Dosadašnji lider je bio također velikan, živa legenda engleskog nogometa, Ian Wright (185).

- Henry je ušao ne samo u povijest Arsenala, nego u povijest nogometa. Oborio je rekord Wrighta u svojoj šestoj sezoni Arsenala. I još nešto, Ian je svoj učinak zaokružio u 34. godini, a Thiery ima samo 28 - kazao je trener Arsene Wenger, koji ga je otkrio i doveo u Monaco kao 17-godišnjaka.

Francuski "doktor baluna" reći će da je želio rekord postaviti na Highburyu, ali ne može baš sve biti idealno. Uostalom, sudbina je htjela da bude baš ovako, jer se Thierry vratio na teren poslije šest tjedana pauze zbog ozljede. U Pragu je bio pričuva, ali je ušao u igru u 15. minuti umjesto ozlijeđenog Reyesa.

Zlobnici će reći da je Henry rekord oborio "u zadnji tren" s obzirom da ne želi produžiti ugovor s Arsenalom. Mnogi ga već vide u Barceloni, Chelseaju, a najviše Realu, koji mu je službeno ponudio 30 milijuna eura.
Iz njegove biografije nema previše pikantnih detalja. Porijeklom je iz Francuske Gvajane, rođen u Parizu, nije ponikao ni u jednom klubu, nego u Akademiji Francuskog nogometnog saveza. Poznat pod nadimkom "Titi", ističe se kao veliki borac protiv rasizma, prvi je počeo nositi sad već čuvenu bijelo-crnu narukvicu ("ebony and ivory", sjećate se pjesme Paula McCartneya), njegov idol iz mladosti bio je Che Guevara.

U dresu "trikolora" bio je svjetski i europski prvak, s Arsenalom je dvaput osvajao Premiership i FA Cup, bio je i prvak Francuske sa Monacom. Jedinu tamniju epizodu karijere imao je u Juventusu, gdje se zadržao samo jednu sezonu.


Post je objavljen 20.10.2005. u 14:35 sati.