Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goal

Marketing

Zaustavljen Juve


Ballack i Giannicheda

Konacno je i Juventus izgubio. Bayern ga je razbio iako rezultat to ne govori. Vodio je Bayern 2-0 do zadnje minute kada je Ibrahimovic smanjio na 2-1. Makaay i dalje ima problema sa realizacijom, gol ne ide, vec 51 dan nije osjetio slast davanja gola. Navijaci u Allianz areni su strpljivi, bodre ga, ali kada nece onda nece. Prvi gol pao je u 32. minuti kada je Abbiati pokazao zasto nije branio u Milanu u posljednje dvije godine. Deisler je pucao tocno u doticnog golmana, ovaj je nesretno reagirao i od njega se lopta odbila u gol. To bi bila potpuno drugacija utakmica da se na golu nalazio Buffon, ali cinjenica je da nije, i nece ga jos dosta biti. U 39 minuti, nabacaj Deislera, DeMichelis sam ko duh i 2-0 je neminovno. poslije toga Bayern smiruje igru, Juventus se gubi na trenutke i jasno je di ce 3 boda zavrsiti. Tek u zadnjoj minuti, Ibrahimovic, da bi donio mrak na oci vecini kladionicara koji su se kladili na manje od 3 gola na utakmici pogadja za konacni rezultat. Jos je Del Piero imao i priliku za izjednjacenje, medjutim Kahn boksa i sudija svira kraj.
U drugoj utakmici ove grupe Club Brugge dobija Rapid u gostima i tako si prakticki osigurava nastup u Kupu Uefa kao treceplasirani u grupi. Gol 'ala Inzaghi' je dao Bosko Balaban, koji je na nabacenu loptu nevjerovatno smotanim potezom poslao u mrezu.


Henry poslije pogotka

Thierry Henry se vratio u Arsenal i odma dao 2 gola. Poceo je kao rezerva ali je u ranoj fazi utakmice usao u igru umjesto povredjenog Reyesa i vec u 21. minuti pogodio za 1-0. Drugi gol djelo je istog igraca koji je ocito bio pregladan golova poslije vise od mjesec dana stanke.
Ajax je dobio nejaki Thun, i zasjeo na sigurno drugo mjesto u grupi.

Werder je remizirao sa Udineseom 1-1. Mladi bek Udinesea Felipe je postigao autogol medjutim, rezervista ( nepravedno ) Antonio Di Natale izjednacuje u 77 minuti. Di Natale je inace i proglasen za igraca te utakmice.
Panathinaikos i Barca su isto odigrali nerijeseno. Grci su sjajno sredili Barcine veznjake, Ronaldinho i Xavi su bili totalno odsjeceni od igre i Barca se nije naigrala na ovoj utakmici.


Crveni karton nece se svidjeti Red Devilsima

Man UTD je opet razocarao navijace. Samo 0-0 protiv slabog Lillea na Old Traffordu ne zadovoljava apetite Red Devilsa. Rooney nije igrao zbog kazne i to je bilo presudno. Jos je Scholes u 63. zaradio iskljucenje i pobjeda nije dolazila u obzir vise.
Villareal i Benfica su takodje igrali nerijeseno 1-1 i tako potvrdili neizvjesnost u ovoj dosadnoj ali rezultatski zanimljivoj grupi.

Rodman


Post je objavljen 19.10.2005. u 00:38 sati.