Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

5. turnir go-sekcije O. Š. 'Jurja Habdelića'- 17. 10. 2005.

Ovoga ponedjeljka u Habdi nije bilo posebno živo. Na prvi sat rada su došli samo Josip Kordić i Matej Zakanj. Stigao je, prvi puta nakon operacije, Zvonko. Podjelili smo se na pločama 13x13 tako da je Zvonac radio s Josipom, a ja s Matejom. Bila su to nadmetanja i učenje. Zvonac, ai ja smo protivnicima povremno objašnjavali ponešto od tehnika ili pristupa igri. Ja sam imao drugačiji posao, jer je Matej već vrlo solidan igrač. Naša konverzacija se svodila u verbalna nadmetanja, ali uz prizvuke izazova. Zvonko je s Josipom imao trenutke objašnajvanja graničnih vrijednosti atari-go i goa. Odradili smo tako prvi školski sat.
Zvono je donijelo još dvojicu za turnir gopa na 13x13. Bili su to Josip Štajdohar i Tin Gregurek. Stigla je i Iva Radman iz 3c. Da nje nije mogli bi reči da je nova generacija totalno promašila. Zvonko je preuzeo Ivu i igrao s njom uz objašnjavanja. Ja sam složio tablicu za četiri natjecatelja. Igrali su svak sa svakim po jednu partiju na 13x13. Matej je svim adavao po pet prednosnih kamenova i, naravno, sve uvjerljivo pobjedio.
Igrali smo go na 13x13 - handicap po razlici u kategorijama podjeljenoj sa 3.
Konačni redoslijed je bio:

1. Matej Zakanj 8. kyu, 3 boda
2. Josip Štajdohar 25. kyu, 2 boda
3. Tin Gregurek 6. interna kategorija, 1 bod
4. Josip Kordić 6. interna kategorija, bez bodova
Što li se to događa. Protekle dvije godine na ovoj se školi najviše i najuspješnije igrao go. Ova školska godina nije počela u takovom ozračju.
Slijedeći ponedjeljak će igranje goa biti ponovno ovdje u isto vrijeme.
bl. Muradenu


Post je objavljen 18.10.2005. u 09:32 sati.