ZA LAPRDAVU I NJENA KOLJENA
SMUĐ S KUHANIM JAJIMA
Očistite smuđa i po potrebi ga izrežite na komade, a zatim skuhajte u vodi u koju ste prethodno dodali luka, peršina, mrkve, lovorov list, papar, sol i malo octa. Istovremeno u drugoj posudi skuhajte četiri jaja. Kada je riba skuhana, ocijedite je i stavite na pladanj. Prelijte je s otopljenim maslacom, te sitno usitnjenim jajima i peršinom. Poslužite s kuhanim krompirima ili rižom, te zelenom salatom.
ZAMOTANA PASTRVA
Namaži uljem al-foliju.Očišćeni i na ploške(cca5mm.)izrezani krumpir stavi na foliju.Položi pastrvu.Na nju stavi ploškice rajčice,kolutiće crvenog luka,i paprike
(svježe)Lagano posoli.Umotaj pastrvu i posloži u posudu za pečenje(tepsiju).
Posložene pastrve peći u pečnici oko 20min.
Dok se peće, u maloj zdjelici napravi marinadu od ulja,soli,peršina,bijelog luka,limuna,i par kapi maslinovog ulja.
Posluži na tanjur umotane , i svatko preljeva po volji.
Uz ribu najbolje ide bijelo vino,i opet po volji, i u količinama ovisno o osobi.
Muškima jednu do dvije čaše više.....
Dobar tek, i Bistro Vam bilo...Franc
Post je objavljen 18.10.2005. u 04:57 sati.