Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/filmi

Marketing

Collateral

(Collateral)
SAD 2004, 120 min, triler
Redatelj: Michael Mann
Uloge: Tom Cruise, Jamie Foxx, Jada Pinkett Smith, Mark Ruffalo

Vincent je hladnokrvan profesionalni plaćeni ubojica. Organizacija za koju radi naručila je od njega ubojstvo petorice osoba u Los Angelesu; pet glavnih svjedoka koje Vincent planira ubiti u jednoj noći. Stigavši u grad naručuje Maxa, taksista da ga prati cijelu noć. Stvari se kompliciraju kada je Max prisiljen pomoći mu da pobjegne od policije. Max poakušava zadobiti Vincentovo povjerenje kako bi spasio vlastitu kožu, no uskoro će se i sam naći u središtu radnje vidjevši listu ljudi koji će biti ubijeni.

Još jedan u nizu akcijskih trilera. Mogu tako reći jer sam već gotovo zaboravio što se u filmu događalo i zbog čega mi se zapravo svidio. Film je bio dobro, poprilično novo iskustvo za gledanje, ali ne u tolikoj mjeri u kojoj bi se to od glumca s profilom kao što ga ima Tom Cruise, očekivalo – nije valjda ovom ulogom planirao dobiti Oscara.

Nisam naviknut na ovakvog Toma Cruisea. Čovjek pokušava sve da bi, ne znam, stekao status jednog od velikih kultnih glumaca pa se prihvaća svakakvih uloga. Gotovo da nema žanra u kojem nije ostavio svoj trag. U ovo filmu pak, nije pokazao više nego što se očekuje od prosječnog glumca. Srećom u filmu ne iskače u prvi plan, tj. ne krade film, pa čovjek na kraju zaključi kako je film koji je pogledao ipak zanimljiv. Već dosta dugo nisam bio pogledao neki film koji bi me kao ovaj držao uz ekran. Započinje zanimljivim susretom taksista i mušterija koja unajmljuje taksi na cijelu noć, a taksis uskoro zaključuje kako nešto nije u redu i kako bi mu bilo bolje da se pobrine za svoju živu glavu. I ne samo za svoju.

A što da kažem; fora, slobodno pogledati.
Ocjena: 7/10

Post je objavljen 24.10.2005. u 17:17 sati.