Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sickofitall

Marketing

Neptune

np Cloud Connected - In Flames

Opet kasnim s postavljanjem reportažnih postova o događajima kojima sam prisustvovao, a svidjeli su mi se. Kada pišeš za novine ili neki drugi medij koji je limitiran deadlineom, znaš da moraš to realizirati u vremenskom roku, dok kod ovog medija - ništa nije bitno, što je u jednu ruku prednost i dobro. U drugu, apsolutno nije dobro jer se događaju ovakve stvari - nisi recentan, događaj gubi čar itd. Također, nemogu se vaditi da sam bio prezaposlen i tako to, jer, naime, bio sam na godišnjem odmoru, tako da nemam excuse at all, naprotiv, priznajem, zajebo sam.



Dakle, bostonski experimentalni noise rockeri Neptune bili su predgrupa ovu večer u Ksetu alter jazz kvartetu Chicago Underground 4, i naravno, dopali su mi se jako, aha.
Momci sviraju na homemade instrumentima - gitarama, čudnim synthima, pedalama - raznim, nazovi, glazbenim alatima poput starinske budilice i sličnih artikala. Bubnjar ima nekakvu brnjicu koja proizvodi strašne visoke tonove koji paraju eter, dok manijakalno brzo udara bubnjeve. I sva ta buka je nevjerojatno artikulirana i ima smisla, a Karlo kaže da na cd-u zvuče sasvim drugačije, otprilike kao Fugazi. Fugazi Rulesz!!! Srednjoškolska ljubav, cmok...





Chicago Underground Quartet su, kažu Ksetovci, postali već domaći u našem najboljem klubu koji organizira koncerte, tako da su, iako u izmjenjenoj tj. pojačanoj postavi, ponovno doputovali u Zagreb s virtoznim izvedbama trube i bubnja. Svaka čast, ali Neptune-i praše jače!
A bio sam i na Kid Koala-i par dana prije ovog certa, a momak je za svoj nastup na tri gramofona i mikseti zaslužio apsolutnu šesticu, naime, petica nije dovoljno odlična jer je njegova izvedba vanzemaljska. Kset je na momente vrištao. Nevjerojatan rad ruku, izvrsno biran materijal - između ostalog pustio je metal kraljeve Slayer kada sam totalno 'pukao', pa The Cure, Beastie Boys, Cypress Hill... Ma, mali žuti svaka čast!



Post je objavljen 16.10.2005. u 19:35 sati.