Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Meditacije o Rvackoj, dio prvi

Tko mi moze nabrojati barem jednog internacionalnog slavnog Rvata? Onako, da je muzicar, pa jos slavan? Onako od suba? Eeee, sa takvim sam se ja pitanjem morala hrvat na poslu. Ni Kiklop mi nije bio ravan.

Uostalom, dosli smo na temu Rvacke i njezinog nacionalnog alkoholnog pica za mlade: bambusa. Neki ljudi jednostavno ne vide dalje od nosa. Pa mi svako malo pod nos bace bambus. Ajmeee, vi Rvati, bambus veils, a? Kazu kolege. Jucer je ta velebna zackoljica izuzetno mucila kolegu Sveda I kolegu Jamajkanca. Te kako sad crno vino i kola? KAKO? Pa to se ne mijesa. Pa da je to ko kava bez secera. Kakvo vino ide u to: suho, polusuho? Otkud da ja znam, boga vam vaseg analfabetskog, ide crno vino i kola, vec vidno iznervirana pokusavam objasniti koncepciju.

Kaze Jamajkanac, moram ja to jednom napravit. Koji omjer ide? Nemam pojma, blejim u njega. Nikako da ga uvjerim da babmus postoji. Na kraju vise nije znao sto bi od puste muke (a borio se covjek sa idejom, ali ideja ga je na kraju satrala) pa odjednom opali “Aj ti meni reci koji poznati pjevac/slavna licnost je ikad dosla iz Rvacke? Mi imamo Bob Marleya, a Svedi Abbu.” A Sved, umjesto da mi pomogne, ko najgora izdajica uvati ponavljat Jamajkancevo ingeniozno pitanje “Aha, ajmo sad da te vidimo. GUKNI!” Ugh. Koji vam je sad fatat me na prepad, mamicu vam internacionalnu? Moram priznati, nizak udarac me odalamio ravno posred lubanje. Otvorenih ustiju blejim i okrecem glavu. Na licu mi se moze vidjet kako mi mozak radi raznorazne permutacije i filtrira informacije: errrr, Tonci Huljic? Ne. Toni Cetinski? Wargh! Onaj, kako se zove, Daniel? U vrazju mater, on je Crnogorac. Sanader? Sanjah ga jednom kako se dernja za mikorfonom. Cvrc Milojko! Sta sad, kako se izvuc? Mozak jos uvijek gori na 90 stupnjeva Celzija, prekuhao se, ne ide vise. Vec vidno raznervirana nemogucnoscu mozdane mase da procesuira iole suvisli odgovor smrtno ozbiljno iz mojih usta zacu' se “Tito!!” Eto vam na sad, mislim si. Zgibala sam doma prije nego su se usudili ista reci.

Nes’ ti slave i Rvata.



Ovaj i slijedeci tjedan bit ce poprilicno gejpederski pa da ga onda objedinim u ovoj prikladnoj ilustraciji.




Post je objavljen 16.10.2005. u 10:48 sati.