Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

5. turnir go-sekcije 'Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica' – 13. 10. 2005.

Na putu od Kumičića do Centra prelazim Zagrebačku između automobila koji u koloni ovdje stoje od tko zna kada. Ljudi u autima djeluju smireno. Izgleda da su već prolupali, pa im je svejedno. To su izgleda takvi prvi ozbiljniji koraci u Europu.
Adil me očekuje i n a daljinu me pozdravlja, uzima mi vrečice iz ruku i krećemo do ulaza u zgradu Centra. Tu su i Ivica i Filip. Pripremamo garniture za igru. Pomalo se okupljaju i djeca Centra.
Marina uzima rokovnik i zapisuje one koji će igrati. Kad se ona na nešto namerači najbolje je pustiti to. Ma, zna ona sve šta treba. Jedino što sam smatrao potrebnim je to da sam joj rekao: ' Piši sitnije da sve stane na jednu stranicu.' Uradila je to tako, da je stalo i na polovicu.
Igrali smo, kao i skoro uvijek, atari-go na pločama 9x9.
Pogledajmo sada rezultate današnjih nadmetanja.

Adil Karupović 22. kyu, 13 bodova i sos 54
1. Marina Šimag 7. interna kategorija, 10 bodova i sos 54
2. Božidar Solga 7. interna kategorija, 9 bodova i sos 60
3. Ivan Dugić 7. interna kategorija, 8 bodova i sos 59
4. Božena Horvat 7. interna kategorija, 8 bodova i sos 50
5. Tomislav Vrbančić 7. interna kategorija, 7 bodova i sos 53
6. Monika Riđanec 25. kyu, 7 bodova i sos 43
7. Fabijan Budek 5. interna kategorija, 7 bodova i sos 40
8. Ana Pavleković 6. interna kategorija, 6 bodova i sos 55
9. Filip Galeković 2. interna kategorija, 6 bodova i sos 50
10. Ivica Sever 3. interna kategorija, 6 bodova i sos 49
11. Josipa Dolenac 3. interna kategorija, 6 bodova i sos 40
12. Bernardica Krznarević 1. interna kategorija, 3 boda i sos 27
13. Darko Badovinac 7. interna kategorija, bez bodova i sos 8
Nema novih kategorija.
Već u prvom kolu predstava. Kada se prijavljivao mali Darko Badovinac razmišljao sam da li će sve proči bez eksplozije. Bilo je već u prvom kolu. Javlja mi Ivan Dugić da je pobjedio, a to je iz dvije partije rezultat 2:0. Upisujem njemu 2, a Darku 0. Dolazi Darko i veli da je bilo 1:1. Vidi u rokovniku da kod njega piše 0. Znam što slijedi i odmah kažem: 'Pričekaj da vidimo što je bilo.....'. Nisam ga stigao ni zaustaviti, niti mu što reči. Nastaje njegova galama; žuri vratima; tresak vrata; glasno protestiranje.... Ništa nisam mogao. Kod njega je to tako, a tek da vidite kako je sitan. Bistar je, ali robuje tim eksplozijama. Pravi primjer za onu nnarodnu: 'Mali tič, velki krič.' Nakon ovoga ga više nije bilo u igri.
Kod prijave Tomislava slično sam razmišljanje imao. On ne eksplodira, već samo ode. Zna se desiti da mu po tablici odredim protivnika i kada krene igra gledam gdje je, a njega ni u panju. Ali, ne; danas je uredno odigrao sve do kraja i bio primjeran u svemu.
Adil ovaj puta nije prošetao sa 100%. Jednu od dvije ga je klepnuo Božidar. Bio je, kao i obično, van konkurencije za mjesta među učenicima Centra, ali je sveukupno bio sigurno prvi.
Marina Šimag je i uz sve predstave i galame ipak bila najuspješnija od učenika Centra. Obično ide do namjere da napusti sve ovo, ali je to samo još jedna njena. Obično se na kraju uz smijeh vrati. Tko zna, možda joj takav pristup i upali za ponešto dobra za nju.
Božidar je izgleda odlučio danas uhvatiti jednu od tri diploma za prva tri mjesta. Krenuo je oštro s dvije pobjede, pa uzeo bod Adilu i onda se primirio i do kraja sve igrao nerješeno. Bilo mu je to dovoljno za drugo mjesto među učenicima Centra.
Ivan i Božena su na kraju sa 8 bodova treći i četvrta. Božena je opet kod prijave govorila: 'Nebum igrala.' Pa bez toga nekaj nebi bilo vu redu. Ju neki zoveju Zagorka. Sena kraju čak zabrinula kaj je ni Marina upisala. Veli: 'A s kim igram ja?'. Gledam po tablici, a nje ni zapisane, pa joj velim: 'Te ni zapisane.' 'Ma hoću igrati', veli. Zapišem ju, al joj velim: 'Sad vas je neparno vu tablici. Kog da ti zberem,kad nikog više ni? Buš dobila dva boda bez igre.' Baš i ni bila jako sretna z tim, jer zna da bu i manje sos-bodova. To joj se i dogodilo na kraju, kaj je Ivan bil baš po sos-bodovima bolji i ispred.
Tomislav, Moni i Fabek su imali 7 bodova i tim redom bili od petog do sedmog mesta u Centru.
I ovaj put su kao gosti igrali Ivica i Filip. Prošli put su obojica napredovali u kategoriji, ali sada ništa. Očito je bilo malo teže.
Nakon dva kola igre došla je i Bernardica, pa sam ju zapisal. Imala je tako manje bodova, ali važno je igrati.
Slijedeći četvrtak ćemo opet igrati ovdje.
Izvjestio bl. Muradenu


Post je objavljen 15.10.2005. u 22:31 sati.