Danas sam radila kinesku klopu. Čim postaje hladnije meni ta vrsta hrane počinje raditi zazubice. Radila sam na sezamovom ulju i crnom soja sosu dinstane mrkvice, celer korjen, bambus, shitake, badem na listiće, limunovu travu, velike račiće i papriku, pa na kraju još dodam i rižine rezance. Za klince sam izdvojila jednu veliku zdjelicu, a nama sam dodala i jedan ljuti feferon. Mislila sam im dati da probaju pa ak neće, nikaom niš. Umješam natrag nama u klopu, a njima dam Hippove kašice. Za prvi put sam se poslužila štapićima, da probam kak će reagirati. Nevjerojatno je kako su klopali kao da sa štapićima jedu godinama. Inače su stvarno izbirljivi što se tiće klope, posebno Dawa, tako da sam bila sigurna da ovo neće ni pogledati nakon što kušaju. Samo su zjevali ko ptičice i gurali se ko će mi doći bliže.
Sutra radim drugu varijantu sa svježim klicama mungo graha. To su mi omiljene klice. Prodaju se na porcije od pola kile i stvarno su svježe i jako jeftine. Azijata ovdje ima dosta pa im konkurencija radi.
Post je objavljen 13.10.2005. u 20:36 sati.