Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

3. turnir ove školske godine u O.Š. 'N.Hribara' Velika Gorica – 11. 10. 2005.

Na putu prema školi kod igrališta presreće me Maksi. Pita me da li imam mobitel. Dajem mu i on naziva mamu, da je pita za odobrenje da ide na go u školu. Sve je u redu i Maksi ide samnom dalje, ali lagano na biciklu.
U školi je nekako čudno mirno. Nema djece. Jedino je pokoja čstačica tu. Pitam Maksi o ćemu se radi. Kaže da danas nisu imali normalnu nastavu već skraćeno. Nisu čak ni školska zvona radila. Dan je kruha. Ulazimo u razred u kojim bi po rasporedu trebali imati rad. Rekoh, igrati ću s njime i pokazivati mu na 13x13 kako vrijedi igrati. Izvadio sam samo jednu garnituru s pločom 13x13 i krenuli smo. Već se ta partija učenja dobro razvila kad dolazi trojka iz trećih razreda. Ima ipak onih koji dolaze kada se i ne očekuje rad go-sekcije u nadi da će nešto ipak biti.
Pada dogovor o natjecanju svak sa svakim atari-goa po dvije partije među protivnicima. Odigrali smo taman čitav takav turnir. Otišao je i prvi školski sat. Dolazi Štefek. U polumračnom hodniku vidljiva je situeta Štefekovog načina hodanja. Ima vremena za još igre. Upisujem Štefeka u turnirsku tablicu, a potom i Mladena. Kažem im da ću umjesto toga Smuda Mladena igrati ja. Taj Smud je 2. dan, al nema veze. Bum probal ja mesto njega. Složiše se s time, a neki kao Maksi i Štefek su se samo nasmijali. Nema veze ko je taj, jer glavno je da se igra. Nastavljamo igrati tako da samo dopisujemo nove rezultate na tablicu već odigranih partija. Na taj način se Šefeku i tom Mladenu pišu samo rezultati novih partija, pa su nekako prikraćeni za čitava tri prva kola. Štefek, Maksi i Mladen su igrali go na 13x13, a ostali atari-go na 9x9. Partija goa na 13x13 je vredila dva boda, a svaka od dvije atari-goa na 9x9 po jedan.
Pogledajmo tabelu ovog događanja.

1. Stjepan Švigir 4. a razred, 22. kyu 8 bodova i sos 24
2. Maksimilijan Pokupec 4. a razred, 5. interna kategorija, 7 bodova i sos 51
3. Josip Ivaci 3. b razred, 2. interna kategorija, 7 bodova i sos 39
4. Marko Pukanić 3. b razred, 1. interna kategorija, 4 boda i sos 52(194)
5. Ante Maslač 3. a razred, 1. interna kategorija, 4 boda i sos 52(180)
6. Mladen Smud učitelj goa, 2. dan, 6 bodova i sos 26 - van konkurencije
Nema novih kategorija.
Štefek je i pored tri kola manje u početku, jer je kasnije stigao, osvojio prvo mjesto. U poslijednjem kolu je i mene pobjedio uz pet prednosnih kamenčića. Zagrdaio je u početku veći prostor, pa sam počeo uskakivati u njegov dost čvrst prostor, ali je on to vješto sve porušio. Ja sam igral van konkurencije, al su se bodovi iz partija samnom računali za redoslijed.
Maksi je bio nemoguć. Cijelo vrijeme izvodi neke gluposti, priča, trči .... I pored svega je osvojio drugo mjesto.
Josip je pokazao da je jedan od najnaprednijih mladih iz nove generacije. Pričao sam mu i o igri na prostor i kazao je da mu je sada sve nekako jasnije. Samo naprijed Josipe. Buš videl da tu ima još puno lijepih stvari.
Marko je u prvom satu igre bio najuspješniji, ali je u nastavku sve pogubio i bio na kraju bio četvrti s istim bodovima i sos.bodovima s Anteom. Tek na zbroju bodova pobjeđenih protivnika po svakoj partiji je bio Nešto bolji.
Ja sam za onog Mladena sakupio šest bodova. Štefek me je pobjedio, ali se nadam da Mladenu nebu žal zbog toga. Štefek ipak dobro igra. Pozval sam ga da dođše u subotu i nedjelju na završnicu prvanstva Hrvatske do 12 godina starosti.
Slijedeći puta nije Dan kruha, a kolko znam ni nikakav takav drugačiji. Biti će to obični utorak i biti će nas dosta više na go-sekcij. Vjerujem u to.
Izvjestio bl. Muradenu


Post je objavljen 13.10.2005. u 09:11 sati.